
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() hm ciekawe... i piszecie, że nie suche? hmm :) MEDeah 2011-10-24 08:38:55.099 ![]() 5 komentarzy i oczywiście żaden nie na temat przepisu :D. będę pierwsza - kotlety wypróbowane, są przepyszne, zamiast manny dodałam bułkę tartą i wyszły ok. aha i cebulkę wcześniej usmażyłam. naprawdę polecam. majczi 2011-10-23 23:45:22.082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2011-10-23 23:29:10.53 Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska) robię dokładnie tak samo, ale bez pasteryzowania. po prostu bardzo gorące śliwki przekładam do wyparzonych słoików, mocno zakręcam wygotowanymi i wytartymi do sucha nakrętkami i odwracam do góry dnem aż wystygną. nigdy nie dodaję cukru. nigdy też się nie psują :))) prawdę mówiąc śliwki w tym roku były takie słodkie, że trudno mi sobie wyobrazić je z cukrem, a ja lubię zjeść duuuużo... z wieloletnich doświadczeń w mojej rodzinie wynika, że takie powidła mogą przetrwać kilka-kilkanaście lat (był taki zapomniany słoik w piwnicy, odnaleziony przy okazji przeprowadzki :) acha i nie ma się co martwić tym przywieraniem do garnka (ja podkładam płytkę). taki ich urok, to lekkie przesmażenie-przypalenie nadaje im specjalnego smaczku. powidła śliwkowe rządzą :) ~trueskafka 2011-10-23 23:22:00.399 ![]() dziękuję! w tym tygodniu robię! koralina 2011-10-23 22:28:36.339 Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koperco 2011-10-23 20:29:01.032 ![]() Dziwne danie. Mi nie smakowało, ale moja mama i brat powiedzieli, że może być. lagatta 2011-10-23 14:31:00.137 ![]() Banalnie proste, a jakie smaczne ryfka 2011-10-22 21:23:48.551 ![]() mleko kokosowe wychodzi najlepsze w proporcji 2:1 wiórki:woda - wtedy można używać je w potrawach jako zmiennika mleka kokosowego z puszki, które jest dość drogie. polecam do smaku dodać szczyptę soli oraz cukru jeszcze przed miksowaniem. przelać wystarczy przez gęste sitko, gaza jest niepotrzebna. majczi 2011-10-22 20:06:54.673 ![]() Może rodzynki zamiast tych malin. Zielona 2011-10-22 17:44:06.371 Kakaowy krem jaglany (wegańska) dodałam krem z orzechów arachidowych a już na gotową porcję trochę dżemu z czarnej porzeczki. Mega pożywne i mega sycące ! :) ~Kamila 2011-10-22 16:37:01.049 ![]() Oj... no nie wiem. Szczerze mówiąc zaskoczyłaś mnie, bo robię takie placki już od kilku lat i działa... Tego ciasta nie ma być dużo, bo będzie mączny posmak, tyle w zupełności wystarczy, ono ma być tylko spoiwem, główny składnik to tofu. Nie wiem jakiego tofu użyłaś. Ja kupuję świeże, takie dość pulchne. Zresztą to nie powinno mieć znaczenia, gdy się je rozdrobni. To "ciasto" ma być konsystencji gęstego kleju i kiedy się wymiesza z rozdrobnionym tofu, ładnie "wiąże". Nawet jeśli klopsy nie chcą się lepić w dłoni, po wyłożeniu na patelnię, uklepaniu łychą i przysmażeniu z jednej strony, spokojnie dają się odwracać łopatką. Przykro mi, że nie wyszły, zastanawiam się tylko dlaczego... Próbowałaś je smażyć tak, jak podałam we wskazówkach? Może niepotrzebnie wyrzuciłaś? mathilda 2011-10-22 16:06:34.47 ![]() Zupa jest git! Ziemniaki wymieniłam na bataty, co pewnie dodało jej nieco słodyczy. Doskonała w tej wersji, ale (jeśli ktoś lubi) spokojnie można wkroić trochę chili, ew. dodać sambalu i też działa na osssstro :) Obie wersje przetestowane! mathilda 2011-10-22 15:55:44.323 Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) AY AMIGO DOS PORFAVOR MI UNO SPAGETTI CALLATE ME GUSTA MACARRONI ~JOSE 2011-10-22 14:32:27.618 Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) ALE TOO BYLO DOBREEE ~MAKARON 2011-10-22 14:31:51.88 Drożdżowe bułeczki z suszonymi owocami (z mąki orkiszowej lub kamut) (wegańska) Zrobiłam z mąki orkiszowej razowej, bo zwykła się skończyła i z mleka orkiszowego, zobaczymy czy się uda, bo na razie nie bardzo wyrasta;( ~Łucja 2011-10-22 14:01:11.918 ![]() Placki z tego przepisu za bardzo chłoną olej, nie spodziewałam się tego przy dodatku jajka. Po pierwszej partii dorzuciłam do ciasta kolejne jajko i trochę octu jabłkowego i już było lepiej. No i trzeba uważać na przystawanie. Po nałożeniu ciasta na patelnię wszystko było normalnie, jednak po obracaniu kleiły mi się do patelni, trzeba było poruszać nimi delikatnie, żeby nie przystawały. Nie wiem, od czego to zależy. Smakowo było jednak w porządku, chociaż miałam nadzieję na coś bardziej jabłkowego... ;) goosha 2011-10-22 13:01:36.378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() izie147 2011-10-22 12:06:28.748 Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska) ja dodaje jeszcze sosu sojowego ~aga 2011-10-21 22:43:38.865 ![]() Wychodzi świetne! Tylko strasznie szybko kipi, wystarczy się na moment odwrócić i kuchenka do czyszczenia ;) Orchidea 2011-10-21 18:02:03.177 ![]() Dobre ale trzeba długo czekać aż się zarumienią- myślę że to 15 minut to trochę za mało. Właśnie piekę swoje i teraz mija 18 minut a one blade jak ściana. Myślę że 20- 25 minut to odpowiedni czas wegetarianka 2011-10-21 17:17:54.375 Krokieciki jaglano-słonecznikowo-pieczarkowe (wegańska) wspaniałe kotleciki, polecam olgwie 2011-10-21 16:48:53.726 ![]() ja wolę hummus z olejem - oliwa dla mnie zbyt dominuje i nie solę go (ciecierzyca w puszce dla mnie ma soli w sam raz) pomysł na kanapkę: hummus + sos pomidorowy z selerem (niestety nie pamiętam co tam wrzuciłam, pamiętam tylko że było pycha :) ) tiny 2011-10-21 16:26:03.12 ![]() Mi chyba nie wyszło, bardzooo niskie wyszło, jakieś takie dziwne w konsystencji. No ale zjadło się. koralina 2011-10-21 16:15:45.57 ![]() :) dzięki, to wydało mi się bardzo istotne :):) MEDeah 2011-10-21 15:33:44.917 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |