
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:dynia
cebula kostka warzywna masło lub olej do smażenia sól ew. inne przyprawy dodatki: - bułka pszenna na grzanki - pestki dyni - ew. gęsta śmietana Przygotowanie:
Obrać, wypestkować i pokroić dynię. Cebulę również pokroić. W dużym garnku rozgrzać olej i smażyć chwilę cebulę. Po minucie dodać dynię i mieszać przez 2-3 minuty. Całość zalać gorącym bulionem z kostki - do wysokości warzyw. Gotować do miękkości, po czym przestudzić i zmiksować ręcznym blenderem, doprawić.
Wskazówki i uwagi:Podawać ze zrumienionymi na tłuszczu kostkami białej bułki, prażonymi pestkami dyni oraz kleksem ze śmietany.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajna zupa,zdecydowałam się ten przepis ponieważ pierwszy raz przetwarzałam dynię. Podałam w wersji z grzankami,słonecznikiem i kleksem z jogurtu naturalnego i oczywiście obowiązkowo curry i papryka - suuper! natasha Oct 14, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pół-krem cebulowy (wegańska)Zupa-krem cebulowa (wegańska) Zupa krem z dyni (wegańska) Krem z dyni z curry (wegańska) Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege) Krem z dyni z mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/06/11/krem-z-bialych-szparagow-z-makaronem/
~Gośka Jul 19, 2012