
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Naleśniki w 10 minut (wegańska) Przepyszne naleśniki właśnie robię je drugi raz, dodaje tylko troszkę soli i cukru ~Ania 2012-05-24 12:35:38.824 Pasta z płatków owsianych, marchwi i selera (wegańska) Pasta pierwsza klasa! Dzisiaj robię po raz kolejny fier 2012-05-24 11:30:43.679 Kotlety ze strączkowych (bez ich gotowania) z warzywami (wegańska) Kotleciki są genialne, a nie potrzebowałam dużej ilości oleju (dobrze się smażyły, nie były surowe). Aha! Zamiast ich mielić, zblendowałam razem z połową papryki, cebulą i czosnkiem fier 2012-05-24 11:29:37.487 Jogurtowe ciasto z rabarbarem (lakto-ovo-wege) Ciasto jest właśnie w piekarniku. Wydaje mi się, że ciemniejsze mi wyszło :> I wyłożyłam na blache a nie na tortownicę... Ale rośnie więc zaraz zobaczymy co z tego wyszło :) Ekasha 2012-05-24 11:18:27.208 Mrożona Yerba Mate (wegańska & RAW) słodzić mate?..... po co zabijać smak? ~asia 2012-05-24 10:34:52.705 Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska) Różnica między podpiwkiem a kwasem chlebowym jest [przynajmniej dla niektórych] taka sama jak między ogniskiem a gryllem. ~doświadczalski 2012-05-24 10:28:25.017 ![]() Czy kaszę gotujemy w wodzie, w której się moczyła? zielenieję 2012-05-24 07:34:21.82 Botwinka (wegańska) botwinka wyszla wysmienita! dziekuje za przepis! :) Namaste 2012-05-23 22:23:37.655 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zielenieję 2012-05-23 21:40:03.849 Tortilla elastyczna (do zawijania farszu) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() panika 2012-05-23 20:01:11.528 ![]() co do przechowania w lodówce to nie wiem ,ja zawsze je zamrażam,potem wrzucam do wrzątku:), postaram sie wrzucic jakies lepsze zdjecie finalnego produktu:) lonstar 2012-05-23 19:53:03.772 ![]() Zwykłe tofu ma inną konsystencję, więc generalnie trzeba by pokombinować z tofu i wodą lub mlekiem sojowym. Zastanawiałam się, czy by tak wyszło, ale nigdy nie próbowałam. patrycccja 2012-05-23 19:50:30.108 ![]() To faktycznie bardziej na dressing wygląda. Mathilda, do czego to używasz? patrycccja 2012-05-23 19:47:42.028 ![]() obawiam sie ze gluten jest podstawowym skladnikiem ,wystepuje we wsystkich wedlinach i parowkach sojowych dostepnych w sklepach lonstar 2012-05-23 19:46:49.189 ![]() Luna7, ja notorycznie zmniejszam ilość cukru w dżemach. Jak na 1 kg owoców daję 200-250g cukru to max. Nigdy żaden mi się nie zepsuł - tyle że ja zawsze dżemy jeszcze pasteryzuję, nawet jak słoiki wyparzone. Nie jest to konieczne, ale zawsze to pewniej, że wytrzymają dłużej. Nie pasteryzuję tylko przecieru pomidorowego i przetworów do szybkiego zużycia. patrycccja 2012-05-23 19:41:10.533 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEDeah 2012-05-23 16:58:41.47 Czekoladki (pralinki) z migdałami lub orzechami, bez mleka (wegańska) Silken tofu można dostać bez problemu w sieci sklepów Organic Food w galeriach handlowych. zochna 2012-05-23 16:47:14.317 ![]() Robiłam z ugotowanego grochu i niestety podczas smażenia, wszystko się rozpadło. Chociaż w smaku pyszne :) uratowałam dodając jajko. malolata71 2012-05-23 16:42:32.197 ![]() Czy ze zwykłym tofu naturalnym wyjdą? Zdobycie silken tofu graniczy z cudem, a nie chcę się bawić w sklepy internetowe... ego-in-Arcadia 2012-05-23 14:02:21.575 Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki) (wegańska) Ojjjj nie zgodzę się z tym przepisem. Pesto (jakiekolwiek) ma konsystencję dipu/majonezu/smarowidła do pieczywa. To coś na zdjęciu wygląda jak zupa pietruszkowa. Woda jako składnik pesto? Włosi by chyba rewolucję zaczęli. Oryginalnie w pesto di prezzemolo powinny być orzechy (najlepiej podprażone wcześniej), które ewentualnie można zastąpić pestkami dyni lub słonecznika - to one nadają kremową konsystencję pesto. No i niestety ser, który ja omijam w jakimkolwiek pesto, bo jestem na diecie wegańskiej. Dodaję natomiast łyżkę kaparów, ale już i ich nie miksuję, żeby nie straciły swojego kształtu. ~Marta 2012-05-23 13:32:42.492 Zdrowy chleb żytni na zakwasie, z otrębami i pestkami (bez drożdży!) (wegańska) btv. Nie! ~Sicher 2012-05-23 12:20:25.857 Gulasz z kostki sojowej w pomidorach (wegańska) rewelacja ~meligz 2012-05-23 11:49:26.688 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Szparagowy sezon już tuż tuż. Muszę zamrozić w tym roku. Dobrze, że tutaj zajrzałam. Trochę dziwne to co Ewe napisała. Zwłaszcza o tych białych szparagach wycinanych spod ziemi. Ja widziałam białe rosnące normalnie nad ziemią, tak jak zielone. Fioletowych nigdy nie jadłam i nie widziałam. Zawsze myślałam, że to są po prostu różne odmiany. We Francji jadłam kiedyś fioletowe brukselki (w smaku takie same jak zielone) i też była to po prostu inna odmiana. ~Marta 2012-05-23 02:08:06.888 Kompot: rabarbar & jabłka lub gruszki (wegańska) Teraz robię ten kompot właściwie codziennie. Melisy ciągle nigdzie nie widziałam w sprzedaży (to znaczy świeżej. Pyszny zwłaszcza schłodzony w lodówce jak się wraca z upalnego zatłoczonego miasta. ~Marta 2012-05-23 02:03:09.792 Hiram - konfitura z rabarbaru z imbirem (wegańska) Na cukrze żelującym się nie znam, bo to świństwo. Hiram smaży się ok. 1 godziny, więc nie wiem co tu jeszcze może być bardziej ekspresowo. Robię z proporcji 2 kg rabarbaru na 1 kg cukru (trzcinowego). W tym roku produkcja ruszyła całą parą z małymi zmianami: - poza sokiem z cytryny dodaję otartą skórkę - do części dorzuciłam garść rodzynek - spróbujcie połączenia wanilia + imbir. Bossssssskie. Acha, nigdy mi się hiram nie popsuł. Słoiki wyparzam, nakrętki wygotowuję i wycieram starannie. Potem słoiki do góry nogami i tak sobie stoją kilka godzin. Nie pasteryzuję. Moja babcia przecierała wnętrze pokrywek wacikiem zanurzonym w spirytusie (tuż przed zakręceniem słoika). Słynęła z przepysznych przetworów i oczywiście nic nigdy się jej popsuło. Mi notorycznie pleśnieje dżem ze śliwek, co roku :-( ~Marta 2012-05-23 01:57:15.25 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |