
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Pyszne, tyle ze robilem je za duze, i rosly dziwnie, do tego od gory byly falowane, teraz od gory przykladam metalowa miska z woda. A i tylko ja mam tak ze nie moge tego przekroic póki nie wystygnie? Matik 2012-05-29 10:42:42.852 ![]() super przepis :) agnmid 2012-05-29 10:17:58.939 ![]() ale nie jemy go przeciez codziennie raz na jakis czas mozna zjesc i nic sie nie stanie agnmid 2012-05-29 10:06:08.475 Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska) Szczaw nie jest zdrowy bla bla bla. Nikt go nie je codziennie. Ludzie palą codziennie i jedzą mięso i jakoś żyją. Można zjeść zupę szczawiową kilka razy w roku. Zwłaszcza z ryżem, tak jak robiła moja babcia. ~Marta 2012-05-29 00:22:18.45 ![]() pyszne,lecz za bardzo mączaste. majczi 2012-05-28 23:43:23.419 Muffinki jabłkowo-cynamonowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak zwykle podjadałam jeszcze gorące i wydały mi się zbyt mokre w środku i takie... bez smaku. Dopiero po ostygnięciu stają się dobre, więc nie podjadać! ;-) Dałam 2/3 szklanki nierafinowanego cukru i były słodkie (a miałam kwaśne jabłka), więc jak ktoś nie lubi słodkiego, to 1/2 wystarczy. Trochę czuć mąkę. Naprawdę można dać samą wodę? Nigdy nie piekłam bez tłuszczu, więc teraz też przezornie zmieszałam wodę z olejem. Jednak jeśli się da (?) wolałabym samą wodę - zawsze to parę kalorii mniej. Willow 2012-05-28 22:55:58.04 Naleśniki ze szparagami i beszamelem (lakto-ovo-wege) Ciekawa koncepcja, tylko kolejność bez sensu. ~wariat 2012-05-28 21:29:34.995 Bułeczki z otrąb i białego sera (lakto-ovo-wege) Zrobiłam je dzisiaj, są pyszne. Dosc ciężkie. Z przepisu wyszło mi 8 bułeczek. Zamiast owsianych użyłam otrąb żytnich, dodałam też troszkę pestek słonecznika i ziół prowansalskich, były dosc pikantne. Planuję teraz zrobic je w wersji śniadaniowej - dodam żurawiny i suszonych śliwek. Bombowy przepis. ~Andzia 2012-05-28 18:42:34.839 ![]() modyfikując przyprawy otrzymamy dowolny smak np kiełbasy,którą potem można wkroic np do fasolki po brytońsku lonstar 2012-05-28 17:33:42.591 ![]() obawiam się ze tego typu parówki należy najpierw ugotować ,a potem ewntualnie smażyć jak kiełbase,mysle że zamiast foli aluminiowej można by pokombinować coś z folią do gotowania,widziałem w niektórych przepisach że tak seitan przygotowują lonstar 2012-05-28 17:06:08.319 ![]() Z linka podanego przez Agatę wynika, że można je smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Robiłam kiedyś podobne placuszki, ale z samej jaglanki (i ziół, itp. w sumie takie, jak tu, ale bez ryżu). Całkiem dobre, ale nie równały się z domowym chlebkiem na zakwasie ;) Luna7 2012-05-28 15:20:13.505 ![]() Tyle, żeby przykrył daktyle :) A najlepiej zalewać ja w jakimś kubku właśnie :) Czyli kubek do pełna daktyli, zalać wrzątkiem, odczekać (wykonać inne czynności), zmiksować/zblendować i dalej :) Luna7 2012-05-28 15:12:13.704 ![]() A czy ktoś smażył je na patelni? Chętnie spróbowałabym, a nie mam piekarnika:| Inon 2012-05-28 12:26:26.74 ![]() Przepis do wypróbowania :) Ślinka poleciała :P Natka 2012-05-28 11:57:18.011 Biała kawa czyli Inka z mlekiem (wegańska) Zeby bylo w miare slodkie bez dosladzania czymkolwiek wystarczy uzyc mleka ryzowego ktore samo w sobie jest bardzo slodkie. zuzinkas 2012-05-28 11:29:04.647 Ciasto marchewkowo-daktylowe (wegańska) A ile wrzątku należy dolać żeby było w sam raz? ~ania 2012-05-28 11:00:32.615 ![]() super kocham takie tosty:) agnmid 2012-05-28 10:20:43.592 Chleb (chlebki) typu KR-IRL (wegańska) Oryginalne źródło tego przepisu jest tu: www.magdalirl.com.pl/index6.php osobiście piekę sobie takie chlebki od ponad 6 miesięcy, są rewelacyjne, nie jadam innego pieczywa. Ostatnio wpadłam na pomysł innego formowania chlebków (wyglądają jak sklepowe :)) - ugotowaną gorącą masę wykładam cienką warstwą na blaszki, talerze itp. jak wystygnie kroję odpowiedniej wielkości prostokąty-kromki (są jędrne, nie sklejają się). Tak przygotowane placuszki wykładam następnie na blaszki pokryte papierem i piekę. Ważne jest, aby wyłożyć od razu całą gorącą masę do ostygnięcia bo później placuszki mogą nie wyjść (masa pochłonie zbyt dużo wody). ~Agata 2012-05-28 10:01:43.478 Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska) Zrobiliśmy bez mleka kokosowego, ale i tak było pyszne. Na pewno będziemy powtarzać :) vanilla 2012-05-28 08:52:01.045 ![]() uwielbiam te kotleciki! <3 zamrucz 2012-05-28 01:51:09.223 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bezsenna 2012-05-27 21:42:37.157 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2012-05-27 20:17:16.562 Szybkie i ostre kotlety sojowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Goś 2012-05-27 18:28:35.381 Kotlety z płatków owsianych i selera (wegańska) Co można dodać zamiast selera? ~emi 2012-05-27 13:33:15.925 ![]() Zjedzone! Bardzo smaczne!! A dzięki wczorajszym ziemniakom z obiadu zupa okazała się ekspresowa. ankaopolanka 2012-05-27 13:14:34.011 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |