Po głowie chodzi mi jeszcze wersja grzanki + serek/tofu + banan + muesli - całość oprószona odrobiną kakao lub startej czekolady 99% :) Tak niby-deserowo.
Nie smakują tak samo jak tradycyjne frytki, bo jak sama nazwa mówi są słodkie. Słodkie ziemniaki w Polsce są dostępne tylko w niektórych sklepach, co mnie dziwi, bo są pyszne i dużo zdrowsze niż normalne ziemniaki. Charakteryzują się nietypowym podłużnym kształtem i czerwona skórką (nie mylić z czerwonymi ziemniakami!).
Nie do wiary, ale tego przepisu chyba nie ma jeszcze na Puszce. A jest to rewelacja! I doskonała potrawa na świąteczny stół.
Przepis pochodzi z portalu "Wielkie Żarcie", z moimi modyfikacjami (dostosowany do wersji wegańskiej).
Do stworzenia tego przepisu zainspirowały mnie japońskie chrupki z wodorostów, które kupiłam w Realu XD Pierońsko drogie, taniej wychodzi robić w domu...
Lubię zapiekane bagietki, ale nie da się zaprzeczyć, że roztapiający ser odgrywa w nich znaczącą rolę. A co jak ktoś nie je sera? Nic straconego :) Polecam wypróbować - kremowy kaloryczny dip zdecydowanie robi tu robotę!
Ten przepis powstał w 2007 roku, gdy przeszłam na wegetarianizm i mama kupiła mi na targu przeróżne pestki, nasiona i strączkowe. Większość z nich pierwszy raz widziałam na oczy, Puszki jeszcze nie znałam, więc nie wiedziałam w ogóle co i jak ;). Uprażyłam pestki, ugotowałam ciecierzycę i totalnie się w niej zakochałam :). Polecam, bo to połączenie jest naprawdę pyszne!
Ten przepis powstał w 2007 roku, gdy przeszłam na wegetarianizm i mama kupiła mi na targu przeróżne pestki, nasiona i strączkowe. Większość z nich pierwszy raz widziałam na oczy, Puszki jeszcze nie znałam, więc nie wiedziałam w ogóle co i jak ;). Uprażyłam pestki, ugotowałam ciecierzycę i totalnie się w niej zakochałam :). Polecam, bo to połączenie jest naprawdę pyszne!
Porządny, prawdziwy cukier waniliowy to powinna być podstawa wypieków ;) Oto, jak własnoręcznie przygotować taki cukier :)
Alternatywa dla popularnej metody zasypywania lasek wanilii cukrem. Cukier przyrządzony wg tego przepisu będzie bardziej aromatyczny :)