7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Powidła śliwkowe (bez cukru)Uwielbiam powidła! Ich sekret jest taki, że owoce powinny być jak najbardziej dojrzałe, a powidła smażone przez 3 dni (choć można i dłużej). Wtedy osiągną odpowiednią konsystencję i smak. Nigdy też nie dodaję cukru - bo prawdziwe powidła są bez cukru! :) Sezon na węgierki to II połowa września i początek października, a jak pogoda dopisze, to i w połowie października są jeszcze dostępne.
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:10 kg (2 reklamówki) dojrzałych węgierek (najlepiej takich, którym przy ogonku marszczy się już skórka - są najsłodsze)
+ gar ok. 10 l + drewniana długa łycha lub łopatka Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Powidła śliwkowe z czekoladą (bez dodatkowego cukru) (wegańska)Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska) kanapki z powidłami śliwkowymi (wegańska) Powidła węgierkowe (bez mieszania)! (wegańska) Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń) Pyszna szarlotka bez cukru (wegańska) Bezglutenowa szarlotka (bez cukru) (wegańska) Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska) Powidła z piekarnika - bez stania i mieszania (wegańska) Ciasto pestkowo-daktylowe bez cukru (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana Aug 31, 2014