7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zielsko na talerzu - pokrzywa z ryżem i sosem pomidorowymKolejny przepis z serii: "zielsko na talerzu - czyli jemy dzikie rośliny i zioła". Oto przepis na wiosenne danie dla dwojga ;) Pyszne i kolorowe :) Ma barwy włoskiej flagi, choć z tym krajem nie ma nic wspólnego :) Dobry jako drugie danie, bo jako jedyne to jednak nie bardzo sycący ;)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2100 g ryżu brązowego (torebka)
200 g świeżej pokrzywy 100 g szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku lubczyk*, rozmaryn, odrobina szałwii i gałki muszkatołowej oliwa sól 350 ml przecieru pomidorowego (lub 200 g koncentratu lub 4 świeże pomidory) oregano, ostra papryka, sól, mięta koperek Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zielsko na talerzu - kasza z pokrzywą i marchewką (wegańska)Zielsko na talerzu - żywokost w cieście naleśnikowym (wegańska) Zielsko na talerzu - pokrzywowa pizza z soczewicą (wegańska) Zielsko na talerzu - kwiaty bzu smażone w cieście (wegańska) Ryż curry z sosem pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege) Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege) Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska) Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska) Ryż z sosem pomidorowym i świeżym szpinakiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
agnmid May 29, 2012