
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Super, ja dodaję jeszcze pieczarki, cayenne i miętę, no i nie masakruję tego ;) A soczewicy nie moczę :) Luna7 2012-06-07 13:16:16.893 ![]() Zrobiłam z fasoli z puszki wyszły pyszne :) koralina 2012-06-07 12:18:50.544 ![]() Ciasto przepyszne,dziś robię po raz drugi i już się nie mogę doczekać.Poza sezonem truskawkowym zamierzam użyć śliwek lub jagód :) moni1982 2012-06-07 12:10:33.573 Keks jogurtowo-kokosowy z kaszy kuskus (wegańska) Jestem na diecie bezglutenowej, więc chętnie wypróbuję wariant z kaszą jaglaną. Jagłę wcześniej trzeba chyba ugotować, dobrze kombinuję? metzli 2012-06-07 11:58:55.876 ![]() Jak ktoś dopuszcza myśl o wykonaniu wersji z adwokatem, to można te lody przyrządzić dużo prościej. Banany trzeba rozgnieść (a najlepiej zmiksować blenderem na gładką masę) przed zamrożeniem i wymieszać z adwokatem. I wtedy mrozić. Odpowiednia ilość alkoholu sprawi, że nie zamarzną 'na kość', wręcz przeciwnie, będą kremowe. W związku z tym zamrożonych nie trzeba już miksować. Inon 2012-06-06 23:05:38.655 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Witam serdecznie Dziękuję za przepis na pyszną szarlotke, moja 2 letnia alergiczna Córeczka zajadała się, aż miło było popatrzeć, dziś robię ją po raz drugi. Polecam przepis małym alergikom. ~amelka 2012-06-06 22:38:23.904 ![]() Klasyka :D Polecam oliwę utrzeć/wymieszać (tylko nie miksować!) z drobno pokrojonymi świeżymi ziołami (oregano, bazylia, czosnek i ew. rozmaryn) i solą, a do tego dodawać cebulkę i pomidory. I jeszcze duuużo koperku na koniec :) Ten smak, ach, ten smak... ;) Luna7 2012-06-06 21:39:37.949 Kimchi (kim-chi) - kiszona, pikantna kapusta pekińska (wegańska) Wielka szkoda, że profesor nie wie, że w jego języku pisze się 75 gramów. Ale przepis i tak ciekawy. ~antykk 2012-06-06 20:22:29.239 ![]() Całkiem, całkiem. Bardzo smakowite połączenie :) Polecam sporą ilość ziół, wygląda fantastycznie! I kurkuma to też niezły pomysł :) Myślę, że pomidor lub kawałek czerwonej papryki też by tu pasował :) Luna7 2012-06-06 19:54:43.072 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zielenieję 2012-06-06 17:53:23.42 Łazanki ze słodką kapustą (wegańska) Smaczniejsze są łazanki z kapustą kiszoną. ~ANIA 2012-06-06 17:32:31.694 ![]() Genialne! Zrobiłam wegańskie, co ciekawe nikt nie stwierdził, że są tam banany. Cudo, dziękuję za przepis! ego-in-Arcadia 2012-06-06 17:03:20.782 Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska) Zamiast świderków były rurki; zamiast soli czosnkowej - sól i czosnek. Dodatkowo dodałam koperek. Koncentrat pomidorowy rzeczywiście nadaje ciekawy smak temu daniu! Szybko, prosto i w dodatku tanio - to lubię :) Izabela 2012-06-06 14:29:27.084 ![]() dzisiaj w trakcie robienia hummusu okazało się że nie ma w domu oleju - dodałam wody i nadal jest bardzo smaczny tiny 2012-06-06 13:12:19.373 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Jeśli szparag wyrośnie ponad kopiec to po kilku godzinach zaczyna się robić fioletowy, a potem to już tylko można go pozostawić aby zzieleniał. W sezonie szparagi rosną tak szybko, że zbioru z pola dokonuje się dwa razy dziennie Generalnie u nas ciężko jest dostać dobre szparagi w I gatunku. To co sprzedają w marketach to u naszych zachodnich sąsiadów jest poza sort i trafia na paszę. ~Olo 2012-06-06 12:59:15.024 ![]() Zgadzam się z Majczi - może być, ale bez szału:) Inon 2012-06-06 12:49:29.516 ![]() Zapewne ilu ludzi, tyle sposobów na bruschettę ;) Toteż podczepiam się tu :) Ja nacieram chleb oliwą utartą z ziołami (czosnek, rozmaryn, oregano, bazylia) i solą, a potem daję na wierzch pomidorka i jeszcze świeżych ziół. Po zapieczeniu, oczywiście :) Uwielbiam! :) Luna7 2012-06-05 20:33:05.153 ![]() Rewelacja! Dałam jeszcze czosnek :) Troszkę mi się rozwalił (ach, ta niecierpliwość... ;)), ale wcale nie ujęło mu to smaku ;) No i podane proporcje zdecydowanie wystarczają na jedną tylko osobę :) Albo takie pyszne było, no nie wiem ;) Luna7 2012-06-05 19:34:36.937 ![]() Pychota! I co za wygląd! :) Luna7 2012-06-05 19:26:01.316 ![]() baaardzo smaczne :) anatemka 2012-06-05 16:44:36.957 ![]() No tak, nie potraktowane blenderem na pewno nie byłyby tak wodniste, nie mniej jednak z mąką ziemniaczaną masa daje radę, kotlety lepi się naprawdę dobrze i szybko. Więc - do wyboru, do koloru :D ryfka 2012-06-05 15:09:05.181 ![]() Piękna fotka, ten 'poukładany' groszek:) Pikowane puree:D Inon 2012-06-05 14:36:53.232 ![]() Strasznie zawiodłam się na tym przepisie. Uwielbiam soczewicę (i ostre dania też), ale zdecydowanie nie w tej wersji. Użyłam mniej ostrej papryki, a chilli nie dodawałam wcale, a i tak miałam wrażenie, że palący smak zabił wszystko inne. Surówka nie pomogła. Inon 2012-06-05 14:10:05.886 ![]() OMG, Ryfka, co ty robisz z moimi śliniankami! Pycha zdjęcie ;) Robiłam kiedyś eksperymentalnie podobne kotlety i jedynym problemem była konsystencja - dlatego z własnego doświadczenia powiem wam: słuchajcie przepisu, nie traktujcie warzyw blenderem! :) Zmielcie, utrzyjcie lub rozciapcie widelcem, ale nie miksujcie :) W wersji wegańskiej zamiast jajka proponuję zaparzone wrzątkiem płatki owsiane (doskonałe lepiszcze) i trochę mąki ziemniaczanej lub ew. sojowej lub kukurydzianej. patrycccja 2012-06-05 13:55:01.386 ![]() O to super ze z proszkiem tez wychodzi bo zawsze proszek w domu mam a z sodą to różnie bywa bo uzywam jej do czyszczenia roznych rzeczy :) jesli chodzi o smak sody bo nawet jak kiedys robilam inne biszkopty na sodzie i ktore nie wyrastaly to nigdy nie wyczuwalam jakiegos msaku sody wiec za bardzo nie wiem o co innym chodzi - moze za duzo sody daja po prostu ? ja przy biszkoptach zawszee mialam problem z wyrastaniem i z konsystencją ciasta - smak byl zawsze okej czy to na sodzie czy to na proszku Biszkopt z tamtego bloga : 2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżka proszku 1/2 szklanka oleju 1 szklanka mleka roslinnego (naisane tam jest ze z woda tez wychodzi ale wiadomo ze z mlekiem roslinnym smaczniejsze ::P) Wymieszalam drewniana łyżką mąke z cukrem,dodalam proszek wymieszalam ,potem dodalam oleju dojkladnie rozmieszalam zeby grudek nie bylo,a na sam koniec mleko dolalam i dokladnie wymieszalam. piekladm ok 45 minut w 180 stopniach. OpenWorld 2012-06-05 13:35:10.36 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |