7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289    


Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)
Super, ja dodaję jeszcze pieczarki, cayenne i miętę, no i nie masakruję tego ;) A soczewicy nie moczę :)
Luna7 2012-06-07 13:16:16.893

Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege)
Zrobiłam z fasoli z puszki wyszły pyszne :)
koralina 2012-06-07 12:18:50.544

Kruche ciasto z truskawkami (lakto-ovo-wege)
Ciasto przepyszne,dziś robię po raz drugi i już się nie mogę doczekać.Poza sezonem truskawkowym zamierzam użyć śliwek lub jagód :)
moni1982 2012-06-07 12:10:33.573

Keks jogurtowo-kokosowy z kaszy kuskus (wegańska)
Jestem na diecie bezglutenowej, więc chętnie wypróbuję wariant z kaszą jaglaną. Jagłę wcześniej trzeba chyba ugotować, dobrze kombinuję?
metzli 2012-06-07 11:58:55.876

Lody bananowe (wegańska & RAW)
Jak ktoś dopuszcza myśl o wykonaniu wersji z adwokatem, to można te lody przyrządzić dużo prościej. Banany trzeba rozgnieść (a najlepiej zmiksować blenderem na gładką masę) przed zamrożeniem i wymieszać z adwokatem. I wtedy mrozić. Odpowiednia ilość alkoholu sprawi, że nie zamarzną 'na kość', wręcz przeciwnie, będą kremowe. W związku z tym zamrożonych nie trzeba już miksować.
Inon 2012-06-06 23:05:38.655

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Witam serdecznie
Dziękuję za przepis na pyszną szarlotke, moja 2 letnia alergiczna Córeczka zajadała się, aż miło było popatrzeć, dziś robię ją po raz drugi. Polecam przepis małym alergikom.
~amelka 2012-06-06 22:38:23.904

Surówka z pomidorów (z porem lub cebulką) (wegańska & RAW)
Klasyka :D Polecam oliwę utrzeć/wymieszać (tylko nie miksować!) z drobno pokrojonymi świeżymi ziołami (oregano, bazylia, czosnek i ew. rozmaryn) i solą, a do tego dodawać cebulkę i pomidory. I jeszcze duuużo koperku na koniec :) Ten smak, ach, ten smak... ;)
Luna7 2012-06-06 21:39:37.949

Kimchi (kim-chi) - kiszona, pikantna kapusta pekińska (wegańska)
Wielka szkoda, że profesor nie wie, że w jego języku pisze się 75 gramów. Ale przepis i tak ciekawy.
~antykk 2012-06-06 20:22:29.239

Ryż śródziemnomorski - z cebulą, oliwkami i oregano (wegańska)
Całkiem, całkiem. Bardzo smakowite połączenie :)
Polecam sporą ilość ziół, wygląda fantastycznie! I kurkuma to też niezły pomysł :) Myślę, że pomidor lub kawałek czerwonej papryki też by tu pasował :)
Luna7 2012-06-06 19:54:43.072

Zupa krem z marchwi (wegańska)
Chyba za mało przyprawiłam, ale smaczne :)
zielenieję 2012-06-06 17:53:23.42

Łazanki ze słodką kapustą (wegańska)
Smaczniejsze są łazanki z kapustą kiszoną.
~ANIA 2012-06-06 17:32:31.694

Brownie (wegańska)
Genialne! Zrobiłam wegańskie, co ciekawe nikt nie stwierdził, że są tam banany. Cudo, dziękuję za przepis!
ego-in-Arcadia 2012-06-06 17:03:20.782

Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska)
Zamiast świderków były rurki; zamiast soli czosnkowej - sól i czosnek. Dodatkowo dodałam koperek. Koncentrat pomidorowy rzeczywiście nadaje ciekawy smak temu daniu! Szybko, prosto i w dodatku tanio - to lubię :)
Izabela 2012-06-06 14:29:27.084

Hummus (wegańska)
dzisiaj w trakcie robienia hummusu okazało się że nie ma w domu oleju - dodałam wody i nadal jest bardzo smaczny
tiny 2012-06-06 13:12:19.373

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Jeśli szparag wyrośnie ponad kopiec to po kilku godzinach zaczyna się robić fioletowy, a potem to już tylko można go pozostawić aby zzieleniał.
W sezonie szparagi rosną tak szybko, że zbioru z pola dokonuje się dwa razy dziennie
Generalnie u nas ciężko jest dostać dobre szparagi w I gatunku. To co sprzedają w marketach to u naszych zachodnich sąsiadów jest poza sort i trafia na paszę.
~Olo 2012-06-06 12:59:15.024

Ryż śródziemnomorski - z cebulą, oliwkami i oregano (wegańska)
Zgadzam się z Majczi - może być, ale bez szału:)
Inon 2012-06-06 12:49:29.516

Bruschetta z oliwą / z pomidorami (wegańska)
Zapewne ilu ludzi, tyle sposobów na bruschettę ;) Toteż podczepiam się tu :) Ja nacieram chleb oliwą utartą z ziołami (czosnek, rozmaryn, oregano, bazylia) i solą, a potem daję na wierzch pomidorka i jeszcze świeżych ziół. Po zapieczeniu, oczywiście :) Uwielbiam! :)
Luna7 2012-06-05 20:33:05.153

Omlet z tofu z płatkami drożdżowymi (wegańska)
Rewelacja! Dałam jeszcze czosnek :)
Troszkę mi się rozwalił (ach, ta niecierpliwość... ;)), ale wcale nie ujęło mu to smaku ;) No i podane proporcje zdecydowanie wystarczają na jedną tylko osobę :) Albo takie pyszne było, no nie wiem ;)
Luna7 2012-06-05 19:34:36.937

Sałata zielona z awokado i winegretem (wegańska & RAW)
Pychota! I co za wygląd! :)
Luna7 2012-06-05 19:26:01.316

Chorwackie ziemniaczki (z pomidorami i czosnkiem) (wegańska)
baaardzo smaczne :)
anatemka 2012-06-05 16:44:36.957

Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege)
No tak, nie potraktowane blenderem na pewno nie byłyby tak wodniste, nie mniej jednak z mąką ziemniaczaną masa daje radę, kotlety lepi się naprawdę dobrze i szybko. Więc - do wyboru, do koloru :D
ryfka 2012-06-05 15:09:05.181

Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Piękna fotka, ten 'poukładany' groszek:) Pikowane puree:D
Inon 2012-06-05 14:36:53.232

Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
Strasznie zawiodłam się na tym przepisie. Uwielbiam soczewicę (i ostre dania też), ale zdecydowanie nie w tej wersji. Użyłam mniej ostrej papryki, a chilli nie dodawałam wcale, a i tak miałam wrażenie, że palący smak zabił wszystko inne. Surówka nie pomogła.
Inon 2012-06-05 14:10:05.886

Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege)
OMG, Ryfka, co ty robisz z moimi śliniankami! Pycha zdjęcie ;)
Robiłam kiedyś eksperymentalnie podobne kotlety i jedynym problemem była konsystencja - dlatego z własnego doświadczenia powiem wam: słuchajcie przepisu, nie traktujcie warzyw blenderem! :) Zmielcie, utrzyjcie lub rozciapcie widelcem, ale nie miksujcie :)
W wersji wegańskiej zamiast jajka proponuję zaparzone wrzątkiem płatki owsiane (doskonałe lepiszcze) i trochę mąki ziemniaczanej lub ew. sojowej lub kukurydzianej.
patrycccja 2012-06-05 13:55:01.386

Biszkopt wegański (wegańska)
O to super ze z proszkiem tez wychodzi bo zawsze proszek w domu mam a z sodą to różnie bywa bo uzywam jej do czyszczenia roznych rzeczy :) jesli chodzi o smak sody bo nawet jak kiedys robilam inne biszkopty na sodzie i ktore nie wyrastaly to nigdy nie wyczuwalam jakiegos msaku sody wiec za bardzo nie wiem o co innym chodzi - moze za duzo sody daja po prostu ? ja przy biszkoptach zawszee mialam problem z wyrastaniem i z konsystencją ciasta - smak byl zawsze okej czy to na sodzie czy to na proszku
Biszkopt z tamtego bloga :
2 szklanki cukru
1 szklanka mąki
1 łyżka proszku
1/2 szklanka oleju
1 szklanka mleka roslinnego (naisane tam jest ze z woda tez wychodzi ale wiadomo ze z mlekiem roslinnym smaczniejsze ::P)
Wymieszalam drewniana łyżką mąke z cukrem,dodalam proszek wymieszalam ,potem dodalam oleju dojkladnie rozmieszalam zeby grudek nie bylo,a na sam koniec mleko dolalam i dokladnie wymieszalam.
piekladm ok 45 minut w 180 stopniach.
OpenWorld 2012-06-05 13:35:10.36

   279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas