
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Pigwa smażona do herbaty - zwykła lub korzenna (wegańska) Pigwy nie trzeba pasteryzować. Jeżeli gorące owoce włoży się do słoików, zakręci i słoiki odwróci do góry dnem to one się zamkną w czasie stygnięcia. ~Krupeczka Sep 25, 2021 Dżem skandynawski: jabłka, gruszki & śliwki (wegańska) Garus, moja mamusia robiła ze śliwek damaszek i jedliśmy z ziemniakami. Był pyszny. ~Halina Sep 8, 2021 Marchewka z Karelii (a nie po koreańsku) w marynacie czosnkowej (wegańska) Szanowni użytkownicy Puszki. Skąd do jasnej Anielki w ludowej kuchni karelskiej miałby występować olej sojowy??? To morkva op korejsku, popularna w postsowieckich republikach sałatka, po koreańsku. Pisze się KOREJSKU a nie KAREJSKU ~Lupa Sep 3, 2021 Marchew na ostro (kuchnia krymska) (wegańska) to popularna w Ukrainie sałatka, występuje wszędzie, nawet w marketach na wagę. I wszędzie pod nazwą morkwa po korejsku. ~Lupa Sep 3, 2021 Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska) Nigdy nie jadłam a tym bardziej nie przetwarzałam jarmużu, stąd moje pytanie - taki jarmuż jeszcze doprawia się 'czymś' po wyjęciu zimą ze słoika?, czy to jest już gotowa jarzynka do obiadu?,czy można też zmiksować taką jarzynkę i smarować kanapki?, a jeżeli do obiadu to na zimno czy podgrzać? Bardzo proszę o odpowiedź /mam nadzieję że ktoś tu zagląda,bo wpis ma już parę latek/ Pozdrawiam A. ~ANNA Aug 24, 2021 Letnia zupa wg "Pięciu Przemian" (lakto-wege) A gdzie przemiana Ognia? to zupa z pięciu czy czterech przemian? :)Domyślam się że ma nią być gorąca woda, ale trzeba to napisać, bo nie dla każdego jest to oczywiste, jeśli coś robimy w przestrzeni publicznej, starajmy się robić to w miarę rzetelnie i fachowo ~Karolina Aug 3, 2021 Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege) Zamiast ziemniaczków podaję z bagietka zarumieniona na maśle... pychotka ~Mirusinski Jul 31, 2021 Zupa ze świeżych ogórków z ryżem (wegańska) Pyszna! :) ~Agnieszka Jul 21, 2021 Biały barszcz (na kwasie z kiszonej kapusty) (wegańska) Jest to właśnie taki przepis, jak robiła moja mama. W wersji nie wegańskiej dodaję wywar mięsny. Smak powala😀. Dziękuję za przepis i serdecznie pozdrawiam. ~Witek Jul 2, 2021 Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowy (lakto-wege) Jakie powinno być siemienie lniane w ziarenkach czy zmielone? ~Zbyszek Jun 28, 2021 Lekkie jak chmurka ciasto na musie jabłkowym "5 składników na krzyż" (wegańska) Super! Nawet w piekarniku z lat 80' wychodzi, a w przypadku innych ciast zazwyczaj kończy się zakalcem lub spalenizną. Dla mnie bomba ~Justyna Jun 12, 2021 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) Mój ulubiony przepis :) waterhouse Apr 16, 2021 Hawajska surówka (wegańska) Pyszne <3 i proste! Polecam! 🙂 ~JudiPudi Mar 22, 2021 Hawajska surówka (wegańska) Fajny przpis ~JudiPudi Mar 22, 2021 ![]() Wyśmienite, na pewno do powtórki, polecam! 5 gwiazdek (niestety nie mogę dodać oceny) sunflower_ren Mar 18, 2021 Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) A nie wystarczy upiec w piekarniku ? Trzeba je podpiec szybciej w garnku? ~Justyna Mar 5, 2021 Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) To jest purre z grochu. Prawdziwe tofu robi się z surowego namoczonego ziarna strączkowych, które dobrze się mieli, oddziela skrobię, a białko w soku ścina się temperaturą. ~białko Feb 4, 2021 Makaron z mlekiem (wegańska) Nie ma nic gorszego jak lekko podgrzane mleko z makaronem. Musi być zagotowane. ~Milena Jan 29, 2021 Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Dziękuję przepis do zrealizowania nawet przez laika. Pozdrawiam życzę zdrowia w 2021. PS. Kuchnia jest moją pasją. Z poważaniem Piotr Dyminski ~Pior Jan 21, 2021 Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska) oh wow! fantastyczne i jakie proste :) ~thx Dec 31, 2020 Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi (wegańska) Też robię ten bigos, tylko dodaję trochę białej kapusty, jest baaaardzo smaczny :) ~kasia Dec 30, 2020 ![]() Robię ten Twój bigos Martina od kilku lat na Wigilię. Jest absolutnie doskonały!!! ❤️ ❤️ ❤️ Euphoria Dec 23, 2020 ![]() Robię od pewnego czasu, jest o niebo lepszy od jadłonomiowego, tylko trzeba uważać, by nie spalić sosu sojowego, bo robi się gorzki (to ten moment na patelni z cebulą i kostką). Dzięki za przepis. Solshine Dec 23, 2020 Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) Robiłam wieeele razy, zawsze wychodzi i jest PRZEPYSZNY, fajne, proste, tanie danie, bardzo polecam!!! ~shanna Dec 8, 2020 Ryż z pieczarkami i cebulą (wegańska) Świetny pomysł z tą bazylią! ~Kamila Oct 24, 2020 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |