
7739 przepisów wegetariańskich
w tym 4927 wegańskich
w tym 4927 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Sezonowe knedle ze śliwkami (wegańska) Ja mam na upłynnianie sposób: kartofle i mąkę dzielę na trzy i dorabiam ciasta. Troszkę więcej pracy, ale przynajmniej mniej kłopotu 😀 ~Hermenegilda Sep 24, 2017 Makaron z prażonymi jabłkami i cynamonem (wegańska) Smakuje też z ryżem zamiast makaronu 😉 ~Kasia Sep 23, 2017 ![]() Czy mleko kokosowe może być w temperaturze pokojowej? Zazwyczaj przed ubijaniem schładzam je w lodówce przez kilka godzin. cyla91 Sep 17, 2017 Letnia sałatka z pomidorów, ogórków i papryki z białym serem (lakto-wege) Super ~Kika Sep 10, 2017 Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska) Zupa przepyszna. Ja dodałam kilka łyżek mleczka kokosowego i trochę pokrojonego sera Camembert. ~Gazelka Aug 28, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Po 2h gotowania i po podaniu reszty cukru nadal gotujemy przez 2-3godziny? ~Anna Aug 26, 2017 Keczup z cukinii (wegańska) Rewelacyjny, robię go trzeci rok, jest uwielbiany przez moja rodzinę. ~ola Aug 24, 2017 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Bardzo dobry sos :) ~Bartek Aug 24, 2017 ![]() Do takich kotletów gotuję kapustę na parze, nic nie trzeba odciskać! :) izabeli Aug 14, 2017 Wegański omlet bezglutenowy (wegańska) Source could pretty much be "any major city in the US" ~cardcubby Aug 11, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Aga, ten dżem jest dłużej gotowany i lekko zakwaszony cytryną, więc wytrzymuje rok albo i trochę dłużej. Później też jest ok, ale już powoli, powoli traci aromat i kolor. Truskawki generalnie lepiej robić co rok świeże :) ~K Aug 8, 2017 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Sos wyszedł pyszny! Dzięki ! ~Kasia Jul 28, 2017 Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) "Kiszone" a "kwaszone: ponoć "kiszone" to kiszone - np. tak jak w tym przepisie a "kwaszone" to popędzane octem, żeby się szybciej ukisiło. Chociaż z tego co wiem to nie w całej Polsce ta różnica jest taka sama. Często kapusta w sklepie (taka paczkowana w worki foliowe) jest kwaszona i potem czuć ją octem. Producent chce szybko i dużo, kosztem smaku i zdrowia, bo takie z octem już oczywiście nie ma dobroczynnych wartości kiszonek. ~Sylwia Jul 18, 2017 Kalafior z patelni (wegańska) niebo w gebie ~kristi Jul 18, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Ile czasu mogę przechowywać takie dżemy w piwniczce? Normalnie dłużej? W sensie, pamiętam z dzieciństwa, że niektóre przetwory to i po dwa lata stały w piwniczce, ale tak dawno nic takiego nie robiłam, że już nie wiem :D ~Aga Jul 15, 2017 Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska) lepiej smakuje z papryka i cebula ~maria wyrzgol Jul 14, 2017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Properek Jul 12, 2017 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Sos był pyszny:) Pozdrawiam;) ~JAA Jul 12, 2017 Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege) Ja z pytaniem..jaki ma byc ten serek?? ~Wiki Jul 10, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Agata, nie, wcale nie czuć cytryny :) Jest jej o wiele za mało, żeby było ją czuć. Tak jak napisała Sylwia - sokz cytryny zapobieg utlenianiu (właściwie to je spowalnia), więc spowalnia utratę barwy i aromatu, a dodatkowo trochę dżem zakwasza, ale minimalnie, dzieki czemu ma lepszy, "głębszy" smak. Bez jakiegokolwiek posmaku cytryny :) ~kawka Jul 9, 2017 Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska) Do dobrej patelni nic nie przywiera przecież, to tzw. non stick pan. ~xyz Jul 8, 2017 Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska) W takim razie podziękowania i szacunek dla Reny :) ~Dana Jul 7, 2017 Kotleciki z soczewicy z garam masalą (ovo-wege) Pomarańczowa soczewica to jest to samo co czerwona? ~Mariusz Jul 4, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) A czy nie czuc za bardzo tej cytryny w dzemie?? Bo ja taka malo cytrynowa jestem :-( ~Agata Jul 4, 2017 ![]() Dana: to gratuluję ,bardzo fajna strona! Choć nie bywam tu często z braku czasu, uważam ten portal za najlepszy redagowanych przez użytkowników. Rozumie że Rena zamieszczała przepisy masowo by portal zaistniał. To rzeczywiście należy Jej się szacunek. Zapewniam Cię że nic nie czuję do Reny, tak jak Ty jej nie znam. Oceniam jedynie przepisy tej Pani. Jeśli jest tak jak myślę, co na zasadzie domniemania opisałem wyżej powinniśmy wszyscy podziękować Renie. Properek Jul 1, 2017 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |