7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    


Ryż z pieczarkami i cebulą (wegańska)
Świetny pomysł z tą bazylią!
~Kamila Oct 24, 2020

Bazylia mrożona w oliwie lub oleju (inne zioła też) (wegańska)
Właśnie szukałam jakiegoś patentu na bazylię, bo mam ogromną kępę w ogródku. Z części zrobiłam pesto i myślałam zamrozić, ale to nie do wszystkiego się nadaje, bo do dań z pomidorami lepsza sama bazylia bez dodatków. Zrobię takie listki - pomysł super:)
~Jo Sep 25, 2020

Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska)
A ja robię na patelni grillowej i ją tylko lekko smaruję olejem. Gdzie się da, unikam przesmażonych olejów. A takie grzanki są tak samo pyszne i chrupiące. Jak się ma niedosyt, to można grzanki wrzucone do zupy pokropić oliwą (można czosnkową czy rozmarynową) - nie zdążą sflaczeć:)
~Jo Sep 25, 2020

Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek (wegańska)
Pytanko: Ile tego sosu sojowego trzeba dodać ???
~MORDKA Sep 15, 2020

Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska)
Super
~Jay Sep 8, 2020

BB - boczniaki duszone z brokułem (wegańska)
Bookuły i bocznaki nie są lekkostrawne każde z osobna. A na parze brokuły gotują się podobnie jak ziemniaki - około 1/2 h Danie jest obiecujące :)
matuszewska Sep 1, 2020

Caffe Frappe - zimna grecka kawa z pianką (wegańska)
ja dolewam likier waniliowy zamiast śmietanki
~Anencja Aug 11, 2020

Farinata (wegańska)
@ahven Forma lepiej znosi, jak jest posypana mąką i można w razie czego proporcje mąki i wody ustawić na 1:1.
~A Aug 7, 2020

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Ja przetwory trzymam w kuchni w szafkach i robię różne przetwory w tym dżemy , ogórki i kiszone i sałatki z ogórków i nic mi się nie popsuło nigdy mimo że przecież jest w zimie gorąco. I niezwykle się zdziwiłam że najlepsze są ogórki dwu letnie przekonałam się o tym jak otworzyłam butelkę z poprzedniego roku a te zakiszone w tym
~Karolina Aug 5, 2020

Prosta zupa-krem szczawiowa z ziemniakami (wegańska)
za dużo ziemniaków i wody, za mało szczawiu i bulionu ale od biedy może być
~cyls May 27, 2020

Oponki wegańskie z lukrem (wegańska)
Aniu, jedna paczka suchych drożdży to 7g.
~Agata May 11, 2020

Kasza gryczana - przepis podstawowy (wegańska)
Znalazłam ten przepis lata temu i od tamtego czasu, gotuję kasze bez woreczków, oprócz większej wartości ma też więcej smaku. Idąc za ciosem nauczyłam się też gotować w taki sposób ryż i inne kasze.
Ale przyznam, że zapominam proporcji więc regualrnie tu zaglądam :)
A do kaszy gryczanej, jak tylko wstawiam wodę dodaję ziele angielskie i liść laurowy, nadają taki "gulaszowy" aromat
~poly May 8, 2020

Oponki wegańskie z lukrem (wegańska)
Hej! Napisane jest, że trzeba dodać 2 paczki suszonych drożdży.. Ile to będzie łyżeczek tudzież gram? Z góry dziękuję.
AniaProkop May 8, 2020

Sernik wiedeński z tofu i brzoskwiń (wegańska)
Wiele przepisów na tofurniki zawierają stałą cześć mleka kokosowego. Tu jednak go brak, dlaeczego ? Czy dodając go ciasto również się uda?
~Aneta Apr 9, 2020

Indyjskie mango muffiny - wegańskie (wegańska)
może chodziło o 375 st. Farenheita (ok. 190 st. C)
~Marakesz Mar 31, 2020

Indyjskie mango muffiny - wegańskie (wegańska)
Dziękuję za przepis. Wyszły smaczne, może gdy wystygną zupełnie będą lepiej odchodziły od papieru.
~Anna Mar 27, 2020

Delikatny domowy makaron (bez jajek) (wegańska)
Polecam tanie i smaczne
~Student Mar 23, 2020

Adżika 1 (wegańska)
Dostałem niedawno adżikę od gruzina, jadłem po raz pierwszy - cudowna... niestety miałem tylko malutką porcję na próbę i teraz muszę sam przyrządzić, dzięki za przepis ;)
~Radosław Feb 9, 2020

Indyjskie mango muffiny - wegańskie (wegańska)
Rewelacyjne :) - delikatne, ale jednocześnie o wyraźnym smaku i zapachu mango.
Lekko zmodyfikowałam przepis. Do jednej porcji (12 sztuk) daję 1,5 szklanki pulpy, wtedy puszka 850 g starcza mi na dwie porcje. Dodaję też nie 2 łyżeczki proszku do pieczenia + 1/2 łyżeczki sody, ale po jednej łyżeczce sody i proszku do pieczenia.
Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepyszne, na stałe weszły do mojego pożywienia. :)
~Agnieszka Feb 8, 2020

Makaron ze szpinakiem "po staropolsku" z jajkami, śmietaną i serem (lakto-ovo-wege)
Hmmm, a jakby na samym końcu do sosu dodać troche zblanszowanego szpinaku? Zdecydowanie lepiej będzie wyglądał i smakowal niż mrożony :)
~Kasia Jan 21, 2020

Prosta pasta z czerwonej fasoli (wegańska)
bardzo dobrze trafiona proporcja połowy puszki fasoli. ja zrobiłem z całej puszki i musiałem wyrzucić, bo choć pyszne, po zjedzeniu mniej więcej połowy zapchałem się totalnie i nie mogłem ruszyć aż się nie zepsuło.
~tomek Dec 11, 2019

Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
potwierdzam, wychodzi przepyszne. robilem na swiezym szpinaku.
~tomasz Dec 8, 2019

Halawa - słodki deser z kaszy manny (lakto-wege)
halawa bez przypraw?
~apepe Dec 4, 2019

Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege)
A mi się oczywiście zrobił klicz, choć odlałam z litr soku/sosu z uduszonych warzyw.... może ciasto trzeba najpierw nieco podpiec, zanim wrzuci się na nie warstwę warzyw ze śmietaną?
~sit Nov 28, 2019

Ryż z curry i włoszczyzną (wegańska)
sprawdzałem, oczywiście nie miałem cierpliwości żeby ryż zeszklić, zaczęło mi się wszystko przypalać więc podlałem wodą trochę szybciej niż powinienem, i tak wyszło super!
~will Nov 26, 2019

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas