7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Wegański omlet bezglutenowy (wegańska) Source could pretty much be "any major city in the US" ~cardcubby Aug 11, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Aga, ten dżem jest dłużej gotowany i lekko zakwaszony cytryną, więc wytrzymuje rok albo i trochę dłużej. Później też jest ok, ale już powoli, powoli traci aromat i kolor. Truskawki generalnie lepiej robić co rok świeże :) ~K Aug 8, 2017 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Sos wyszedł pyszny! Dzięki ! ~Kasia Jul 28, 2017 Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) "Kiszone" a "kwaszone: ponoć "kiszone" to kiszone - np. tak jak w tym przepisie a "kwaszone" to popędzane octem, żeby się szybciej ukisiło. Chociaż z tego co wiem to nie w całej Polsce ta różnica jest taka sama. Często kapusta w sklepie (taka paczkowana w worki foliowe) jest kwaszona i potem czuć ją octem. Producent chce szybko i dużo, kosztem smaku i zdrowia, bo takie z octem już oczywiście nie ma dobroczynnych wartości kiszonek. ~Sylwia Jul 18, 2017 Kalafior z patelni (wegańska) niebo w gebie ~kristi Jul 18, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Ile czasu mogę przechowywać takie dżemy w piwniczce? Normalnie dłużej? W sensie, pamiętam z dzieciństwa, że niektóre przetwory to i po dwa lata stały w piwniczce, ale tak dawno nic takiego nie robiłam, że już nie wiem :D ~Aga Jul 15, 2017 Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska) lepiej smakuje z papryka i cebula ~maria wyrzgol Jul 14, 2017 Smalec wegetariański (wegańska) To jest jedna z tych potraw/dodatków,którą możesz podać mięsożercy i nie dość że się nie zorientuję to powie nawet że lepsze od tego sklepowego i każdego innego. Properek Jul 12, 2017 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Sos był pyszny:) Pozdrawiam;) ~JAA Jul 12, 2017 Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege) Ja z pytaniem..jaki ma byc ten serek?? ~Wiki Jul 10, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Agata, nie, wcale nie czuć cytryny :) Jest jej o wiele za mało, żeby było ją czuć. Tak jak napisała Sylwia - sokz cytryny zapobieg utlenianiu (właściwie to je spowalnia), więc spowalnia utratę barwy i aromatu, a dodatkowo trochę dżem zakwasza, ale minimalnie, dzieki czemu ma lepszy, "głębszy" smak. Bez jakiegokolwiek posmaku cytryny :) ~kawka Jul 9, 2017 Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska) Do dobrej patelni nic nie przywiera przecież, to tzw. non stick pan. ~xyz Jul 8, 2017 Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska) W takim razie podziękowania i szacunek dla Reny :) ~Dana Jul 7, 2017 Kotleciki z soczewicy z garam masalą (ovo-wege) Pomarańczowa soczewica to jest to samo co czerwona? ~Mariusz Jul 4, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) A czy nie czuc za bardzo tej cytryny w dzemie?? Bo ja taka malo cytrynowa jestem :-( ~Agata Jul 4, 2017 Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska) Dana: to gratuluję ,bardzo fajna strona! Choć nie bywam tu często z braku czasu, uważam ten portal za najlepszy redagowanych przez użytkowników. Rozumie że Rena zamieszczała przepisy masowo by portal zaistniał. To rzeczywiście należy Jej się szacunek. Zapewniam Cię że nic nie czuję do Reny, tak jak Ty jej nie znam. Oceniam jedynie przepisy tej Pani. Jeśli jest tak jak myślę, co na zasadzie domniemania opisałem wyżej powinniśmy wszyscy podziękować Renie. Properek Jul 1, 2017 Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska) Kotleciki po raz kolejny robię. Często wam wychodzą rozmemłane, zbyt rzadkie ciasto.Warto je dłużej ale na małym ogniu gotować,przy czym soczewica nawet jak zabrakło wody w garnku do dalszego jej podgotowywania wcale nie musi być rozgotowana. Według mnie kotlety są smaczniejsze z "grudkami" soczewicy nawet lekko nie dogotowanej i tak będzie jeszcze smażona.Dodaję mniej wody.Oczywiście dodaję więcej przypraw : imbir,kurkuma,kminek ( to z podpowiedzi komentarzy) ,sam od siebie przyprawę prymat do mięsa mielonego. Properek Jul 1, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Sok z cytryny chroni barwę i dodaje lekki kwasek w tej slodyczy ~Sylwia Jun 28, 2017 Szpinak według uznania (wegańska) Ale szpinak najlepiej smakuje świerzy, prosto z ryneczku. Trochę długo się dusi ale w smak bajka. pozdr siup dup ~ligaradzi Jun 28, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) A ja mam pytanie co daje dodanie tej cytryny? ~Agu Jun 27, 2017 Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska) pycha!!! dodalam marchewke i swiezy groszek, ktory nadal tej zupie bardziej letniego charakteru (robilam w czwerwcu:) posypana kolendra smakowala nawet 2,5 letniemu niejadkowi. dzieki za przpis! :) ~gosia Jun 24, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Ten dżem to MISTRZOSTWO ŚWIATA!!! Robię już drugi rok z rzędu, bo jest najlepszy ze wszystkich, jakie do tej pory robiłam. Córka i siostrzenica aż tupią z radości nie mogąc już się doczekać na "pyszote" XD Polecam wszystkim z czystym sumieniem. Nie ma nic lepszego niż własne przetwory! A ile dzieci mają frajdy przy pomaganiu.. i to czekanie na finał.. i wylizywanie łyżek podczas mieszania.. super jest ten przepis!!! ~Karolina :) Jun 23, 2017 "Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska) Zamiast ściereczki można użyć papieru do pieczenia. Przed wyłożeniem nim pudełka warto zgnieść go w kulkę - łatwiej dopasuje się do kształtu opakowania. absurdalia Jun 20, 2017 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Pierwszy raz robiłam dżem, wyszedł idealny :) ~Anja Jun 16, 2017 Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku (wegańska) Zamiast owocow dodaje dwie płaskie łyżki duże miodu,! ~Jozef Jun 15, 2017 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |