7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16    


Dżem żurawinowo-jabłkowy (wegańska)
Sprobujcie dodac starta na malych oczkach skorke pomaranczy i wycisniety z pomaranczy sok... Smak wtedy i zapach...zimowo-tropikalny.
~efka Dec 18, 2016

Kalabryjska zupa pomidorowa (wegańska)
Hmm wyszla mi ta zupa mocno rozwodniona i bez smaku, czuc bylo tylko oliwe i czosnek. Mocno doprawilam ziolami i parmezanem no i zjadlam to :P moze cos zle zrobilas? Dodam, ze mieszkam w Niemczech i pomidory smakuja tu jak papier
~Sabi Dec 15, 2016

Chana masala (z ciecierzycy i ziemniaków) (wegańska)
do majczi: z taką kolejnością spotkałam się na wszystkich blogach indyjskich, też nie znam uzasadnienia
ziebra Dec 14, 2016

Zupa-krem cebulowa (wegańska)
Bardzo smaczna, tania oraz łatwa w przygotowaniu zupka. Dobrym pomysłem jest dodanie prażonego słonecznika (jak podpowiada autorka we wskazówkach)
Fajnie jak jest co pogryźć w takiej zupie :)
A faktycznie wyszło tak dobre, że porcja dla 4 osób, została pochłonięta przez jedną (w 1 dzień) :D
amanda3601 Dec 11, 2016

Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska)
Ja też dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, ale dorzuciłam razem z soczewicą i kapustą. Gotowałam, aż ziemniaki i soczewica były miękkie, ok. 15-20 minut. Takie proste, a takie pyszne. Super rozgrzewająca i sycąca zupa. U mnie "robiła" za cały obiad.
~Marta Dec 9, 2016

Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska)
Robiłam wyszła pyszna ale niestety piekarnik mi się zepsuł i miałam problem z grzankami ale wsadzilam do tostera przyrumienilo się powtarlam czosnkiem chlebek i ponroilam i kostkę wyszło genialnie!
~A Dec 9, 2016

Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska)
Pyszny,robię go już drugi raz,goście zachwyceni.
~Roma Dec 9, 2016

Chana masala (z ciecierzycy i ziemniaków) (wegańska)
Pycha!
Anna_N Dec 7, 2016

Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska)
Jadłem podobne, ale zamiast kaszy dodane były ziemniaki gotowane. Pycha.
~gość Dec 6, 2016

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Ide spróbować ♥
~♥♥♥ Dec 3, 2016

Chlebek Pychotka (wegańska+miód)
Wyszedł mi ciężki i Mokry smak nienajgorszy czy aby nie zaduzo płynu?
~annita Nov 30, 2016

Żurek wegański z butelki (wegańska)
zawsze go gotuje, od lat, rewelka!!!
~gdy Nov 24, 2016

BIGOS KRÓLEWSKI (na Wigilię i nie tylko) (wegańska)
Zrobilam bigos w jeden dzien. Wyszlo pysznie :)
~Dropsik Nov 19, 2016

Szybka czerwona fasola z tofu - danie z patelki (wegańska)
wszystko fajnie ale tej zalewy nie powinno się jeść- dużo sodu i bpa... trzeba z niej płukać fasolę a nie przyrządzać z tego sos :|
~hasa Nov 15, 2016

Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
O wow! Kocham tą pastę! :D
Zc iemnm chlebem albo samą ;D
~zebra Nov 12, 2016

Kimchi (kim-chi) - kiszona, pikantna kapusta pekińska (wegańska)
Nie jabłko, a gruszka
~sonja Nov 8, 2016

Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
Świetna modyfikacja: www.evenbetterfood.com/2016/10/18/zupa-z-dyni-i-soczewicy/
Podobny przepis, ale z użyciem dyni :)
Kociabanda Nov 8, 2016

Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych (wegańska)
Wczoraj zrobiłam po raz pierwszy. Ciasto wyszło idealne - zarówno przy wyrabianiu, jak i po upieczeniu. Nie za cienkie, nie za grube, puszyste, a zarazem chrupiące. Cała pizza też pyszna, zniknęła w 1 dzień, więc następnego dnia trzeba było zrobić drugą :) z tego samego przepisu
~jump Nov 5, 2016

Krupnik czarownicy (kuchnia 5-ciu przemian) (wegańska)
Przepyszna! I ten nieco magiczny posmak..
~Bart Nov 5, 2016

Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska)
www.Puszka.pl jest świetna!
~tadek Nov 1, 2016

Boczniaki duszone na ostro (albo i nie) z musztardą (wegańska)
Połączenie boczniaka z musztardą rewelacyjne. Nie robiłam zasmażki, myślę ze nie ma potrzeby. Z kasza gryczaną rewelacja
mańka Oct 31, 2016

Domowe płatki drożdżowe (wegańska)
Czy mogę prosić o uściślenie przepisu? Chętnie bym sobie zrobiła, ale jako dwuoleworęczna nie mam doświadczenia z drożdżami, bo np. nie umiem piec ciast, więc będę zadawać głupawe i naiwne pytania.
Czy można użyć do drożdży samego cukru (ile?), bez syropu (którego nie mam)?
Czy nie wyjdzie za słodkie? Ostatecznie to ma być do dań niesłodkich (np. chcę sobie sama zrobić pesto z powodu obawy na tle alergicznym przed wszelkimi orzechami oraz serami innymi niż "zwykły żółty ser" i mozarella - zamierzam zastąpić pestkami słonecznika i właśnie płatkami drożdżowymi)
Dodawać cukru trzy razy na godzinę, ale w ciągu ilu godzin? Godzina dodawania, godzina odstawienia i to wszystko?
Czy można upiec w naczyniu żaroodpornym, ew. bez pokrywki, by bardziej przypominało warunki w blaszanej formie? Jest o stokroć czystsze, bo i łatwiejsze do umycia...
Czym później rozdrobnić upieczoną całość? Np. moździerza nie mam.
I, last but not least: ile tego wyjdzie z podanych proporcji? Tak, powiedzmy, na łyżki stołowe, bo nie mam "miary w oku" i nie wiem, jak wygląda sto gramów, sto metrów itp., nie umiem szacować wszelkich wielkości potrzebnych na co dzień.
~zewsząd i znikąd Oct 31, 2016

Krupnik (wegańska)
I ziemniaki rzecz jasna, dużo bo lubię ziemniory ;)
Solshine Oct 29, 2016

Krupnik (wegańska)
Mój standardowy krupnik składa się z tych samych składników, tylko proporcje zawsze na oko, marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebulka podsmażona na początku w garnku, w którym będzie się gotować zupa, kasza - i clue programu - suszone grzybki i wędzona papryka :)
Solshine Oct 29, 2016

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Ja zawsze mocze fasolkę przed gotowaniem :)
~aaa Oct 29, 2016

   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas