7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbiremIdealna na jesienno-zimowe obiady, bardzo rozgrzewająca.Może być w wersji zielonej lub czerwonej, w zależności od nastroju lub smaku.
Średnia ocena:
[4.7
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1 szkl. soczewicy zielonej lub czerwonej
1 puszka mleka kokosowego 1-2 ziemniaki (opcjonalnie) 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek (lub jakiejkolwiek innej do smażenia) 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka imbiru sproszkowanego ok. 10 ziarenek pieprzu 1-2 listki laurowe 1 litr bulionu warzywnego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska)Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska) Zupa-krem kukurydziana z curry i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i sokiem z limonki (wegańska) "Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywami (wegańska) Orientalna zupa z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i kurkumą (wegańska) Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska) Zupa-krem z czerwonej soczewicy z ziemniakami i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa curry z czerwonej soczewicy, pomidorów i mleka kokosowego (wegańska) Curry z mlekiem kokosowym i żółtym brązowym ryżem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Weronika Feb 20, 2022