7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12    


Ciasto bananowe (wegańska)
Ciasto wyszło pyszne, tylko problem był z wyjściem z blaszki. Następnym razem uzyję papieru do pieczenia.
Dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia z łyżeczką octu jałowego.
DorotaAndrzej Oct 28, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Fajnie, duże pole żeby wykorzystać własną inwencje, banalne i dobre.
~aldente Oct 15, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Fajnie, duże pole żeby wykorzystać własną inwencje, banalne i dobre.
~aldente Oct 15, 2017

Domowe płatki drożdżowe (wegańska)
jesteście wielcy kocham takie porady
~mc Oct 14, 2017

Prosty czekoladowy brownie (wegańska)
Właśnie wyjęłam z piekarnika. Czekam, aż troszeczkę ostygnie, chociaż nie wiem ile wytrzymam bo pachnie obłędnie! A przepis wręcz banalny! Myślę, że bedzie rewelacyjne!
KubiakJustyna Oct 5, 2017

Soja po bretońsku (wegańska)
Ludzie czy wy nie wiecie że soja to najabrdziej modyfikowane warzywo? widzieliście szczury które były karmione codzinnie soją jak wygladaja? jak potwory
~Beata Oct 3, 2017

Kania (sowa) smażona w panierce (wegańska)
Oj, Snemid przecież to nie lekcja języka polskiego w szkole... Lubisz pouczać innych, bo jesteś po prostu czepialską osobą.
~karolina Oct 1, 2017

Indyjski chlebek naan z potrawką warzywno-groszkową (wegańska)
Stosunkowo krótki czas przygotowania dania, no i bardzo smaczne :) Ale jak dla mnie zbyt bogate w składniki, dlatego nie użyłam pieczarek, ani też groszku (bo już jest fasola). Poza tym super!
Mae Oct 1, 2017

Tarta kokosowa (wegańska)
OK, przeczytałam przepis z linka źródłowego i już wiem, że musi być schłodzone :)
cyla91 Sep 29, 2017

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
Rewelacja!!! lekko zmodyfikowałem przyprawy, dodając Seroendeng mieszanka z prażonych płatków kokosowych i orzeszków ziemnych z przyprawami indonezyjskimi.
pozdrawiam
~Konrad Sep 28, 2017

Sezonowe knedle ze śliwkami (wegańska)
Ja mam na upłynnianie sposób: kartofle i mąkę dzielę na trzy i dorabiam ciasta. Troszkę więcej pracy, ale przynajmniej mniej kłopotu 😀
~Hermenegilda Sep 24, 2017

Makaron z prażonymi jabłkami i cynamonem (wegańska)
Smakuje też z ryżem zamiast makaronu 😉
~Kasia Sep 23, 2017

Tarta kokosowa (wegańska)
Czy mleko kokosowe może być w temperaturze pokojowej? Zazwyczaj przed ubijaniem schładzam je w lodówce przez kilka godzin.
cyla91 Sep 17, 2017

Letnia sałatka z pomidorów, ogórków i papryki z białym serem (lakto-wege)
Super
~Kika Sep 10, 2017

Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska)
Zupa przepyszna. Ja dodałam kilka łyżek mleczka kokosowego i trochę pokrojonego sera Camembert.
~Gazelka Aug 28, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Po 2h gotowania i po podaniu reszty cukru nadal gotujemy przez 2-3godziny?
~Anna Aug 26, 2017

Keczup z cukinii (wegańska)
Rewelacyjny, robię go trzeci rok, jest uwielbiany przez moja rodzinę.
~ola Aug 24, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Bardzo dobry sos :)
~Bartek Aug 24, 2017

Kotlety z kapusty (wegańska)
Do takich kotletów gotuję kapustę na parze, nic nie trzeba odciskać! :)
izabeli Aug 14, 2017

Wegański omlet bezglutenowy (wegańska)
Source could pretty much be "any major city in the US"
~cardcubby Aug 11, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Aga, ten dżem jest dłużej gotowany i lekko zakwaszony cytryną, więc wytrzymuje rok albo i trochę dłużej. Później też jest ok, ale już powoli, powoli traci aromat i kolor. Truskawki generalnie lepiej robić co rok świeże :)
~K Aug 8, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Sos wyszedł pyszny! Dzięki !
~Kasia Jul 28, 2017

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
"Kiszone" a "kwaszone: ponoć "kiszone" to kiszone - np. tak jak w tym przepisie a "kwaszone" to popędzane octem, żeby się szybciej ukisiło. Chociaż z tego co wiem to nie w całej Polsce ta różnica jest taka sama. Często kapusta w sklepie (taka paczkowana w worki foliowe) jest kwaszona i potem czuć ją octem. Producent chce szybko i dużo, kosztem smaku i zdrowia, bo takie z octem już oczywiście nie ma dobroczynnych wartości kiszonek.
~Sylwia Jul 18, 2017

Kalafior z patelni (wegańska)
niebo w gebie
~kristi Jul 18, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Ile czasu mogę przechowywać takie dżemy w piwniczce? Normalnie dłużej? W sensie, pamiętam z dzieciństwa, że niektóre przetwory to i po dwa lata stały w piwniczce, ale tak dawno nic takiego nie robiłam, że już nie wiem :D
~Aga Jul 15, 2017

   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas