7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12    


Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska)
Zupa przepyszna. Ja dodałam kilka łyżek mleczka kokosowego i trochę pokrojonego sera Camembert.
~Gazelka Aug 28, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Po 2h gotowania i po podaniu reszty cukru nadal gotujemy przez 2-3godziny?
~Anna Aug 26, 2017

Keczup z cukinii (wegańska)
Rewelacyjny, robię go trzeci rok, jest uwielbiany przez moja rodzinę.
~ola Aug 24, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Bardzo dobry sos :)
~Bartek Aug 24, 2017

Kotlety z kapusty (wegańska)
Do takich kotletów gotuję kapustę na parze, nic nie trzeba odciskać! :)
izabeli Aug 14, 2017

Wegański omlet bezglutenowy (wegańska)
Source could pretty much be "any major city in the US"
~cardcubby Aug 11, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Aga, ten dżem jest dłużej gotowany i lekko zakwaszony cytryną, więc wytrzymuje rok albo i trochę dłużej. Później też jest ok, ale już powoli, powoli traci aromat i kolor. Truskawki generalnie lepiej robić co rok świeże :)
~K Aug 8, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Sos wyszedł pyszny! Dzięki !
~Kasia Jul 28, 2017

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
"Kiszone" a "kwaszone: ponoć "kiszone" to kiszone - np. tak jak w tym przepisie a "kwaszone" to popędzane octem, żeby się szybciej ukisiło. Chociaż z tego co wiem to nie w całej Polsce ta różnica jest taka sama. Często kapusta w sklepie (taka paczkowana w worki foliowe) jest kwaszona i potem czuć ją octem. Producent chce szybko i dużo, kosztem smaku i zdrowia, bo takie z octem już oczywiście nie ma dobroczynnych wartości kiszonek.
~Sylwia Jul 18, 2017

Kalafior z patelni (wegańska)
niebo w gebie
~kristi Jul 18, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Ile czasu mogę przechowywać takie dżemy w piwniczce? Normalnie dłużej? W sensie, pamiętam z dzieciństwa, że niektóre przetwory to i po dwa lata stały w piwniczce, ale tak dawno nic takiego nie robiłam, że już nie wiem :D
~Aga Jul 15, 2017

Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska)
lepiej smakuje z papryka i cebula
~maria wyrzgol Jul 14, 2017

Smalec wegetariański (wegańska)
To jest jedna z tych potraw/dodatków,którą możesz podać mięsożercy i nie dość że się nie zorientuję to powie nawet że lepsze od tego sklepowego i każdego innego.
Properek Jul 12, 2017

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Sos był pyszny:)
Pozdrawiam;)
~JAA Jul 12, 2017

Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Ja z pytaniem..jaki ma byc ten serek??
~Wiki Jul 10, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Agata, nie, wcale nie czuć cytryny :) Jest jej o wiele za mało, żeby było ją czuć. Tak jak napisała Sylwia - sokz cytryny zapobieg utlenianiu (właściwie to je spowalnia), więc spowalnia utratę barwy i aromatu, a dodatkowo trochę dżem zakwasza, ale minimalnie, dzieki czemu ma lepszy, "głębszy" smak. Bez jakiegokolwiek posmaku cytryny :)
~kawka Jul 9, 2017

Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska)
Do dobrej patelni nic nie przywiera przecież, to tzw. non stick pan.
~xyz Jul 8, 2017

Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
W takim razie podziękowania i szacunek dla Reny :)
~Dana Jul 7, 2017

Kotleciki z soczewicy z garam masalą (ovo-wege)
Pomarańczowa soczewica to jest to samo co czerwona?
~Mariusz Jul 4, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
A czy nie czuc za bardzo tej cytryny w dzemie?? Bo ja taka malo cytrynowa jestem :-(
~Agata Jul 4, 2017

Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
Dana: to gratuluję ,bardzo fajna strona! Choć nie bywam tu często z braku czasu, uważam ten portal za najlepszy redagowanych przez użytkowników. Rozumie że Rena zamieszczała przepisy masowo by portal zaistniał. To rzeczywiście należy Jej się szacunek.
Zapewniam Cię że nic nie czuję do Reny, tak jak Ty jej nie znam. Oceniam jedynie przepisy tej Pani. Jeśli jest tak jak myślę, co na zasadzie domniemania opisałem wyżej powinniśmy wszyscy podziękować Renie.
Properek Jul 1, 2017

Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)
Kotleciki po raz kolejny robię. Często wam wychodzą rozmemłane, zbyt rzadkie ciasto.Warto je dłużej ale na małym ogniu gotować,przy czym soczewica nawet jak zabrakło wody w garnku do dalszego jej podgotowywania wcale nie musi być rozgotowana. Według mnie kotlety są smaczniejsze z "grudkami" soczewicy nawet lekko nie dogotowanej i tak będzie jeszcze smażona.Dodaję mniej wody.Oczywiście dodaję więcej przypraw : imbir,kurkuma,kminek ( to z podpowiedzi komentarzy) ,sam od siebie przyprawę prymat do mięsa mielonego.
Properek Jul 1, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Sok z cytryny chroni barwę i dodaje lekki kwasek w tej slodyczy
~Sylwia Jun 28, 2017

Szpinak według uznania (wegańska)
Ale szpinak najlepiej smakuje świerzy, prosto z ryneczku. Trochę długo się dusi ale w smak bajka. pozdr siup dup
~ligaradzi Jun 28, 2017

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
A ja mam pytanie co daje dodanie tej cytryny?
~Agu Jun 27, 2017

   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas