7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu

Średnia ocena: [4.3 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [13]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

10 różyczek brokuła
1/2 pęczka pietruszki
2 łyżki oleju (np. z pestek winogron) i/lub połówka awokado
1/2 kostki wędzonego tofu
porcja razowego spaghetti dla 2 osób
sól

Przygotowanie:

Brokuły pokroić, obgotować krótko w osolonej wodzie. Pietruszkę posiekać, zmiksować z brokułami, olejem i awokado na krem.

Ugotować spaghetti, zmieszać z masą brokułową, posypać tartym wędzonym tofu i zajadać ze smakiem :)
Nadesłał(a) Lily, dnia: May 20, 2010
Źródło/autor przepisu: mój blog / http://zielonastrona.blogspot.com/2010/03/co-jedza-wegetarianie-czesc-7.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zmieniłam proporcje(resztki z lodówki) a tofu na 1 ząbek czosnku - wyszło pyszne. U mnie makaron gryczany.
~Rege Jan 5, 2019

Jeśli ktoś nie przepada za smakiem awokado, polecam nie dodawać.
Marcela Nov 3, 2013

O nie! Zapomniałam, że jeszcze awokado :( Zrobię bez, zobaczymy, ale smutno mi :(((
RudyRydz Mar 21, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Brokułowe spaghetti z suszonymi pomidorami (wegańska)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Jajka sadzone na tofu wędzonym (ovo-wege)
Zapiekanka z wędzonym tofu i pesto (wegańska)
Gryczana z czochem i tofu wędzonym (wegańska)
Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege)
Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas