7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Surówka z selera z rodzynkami, orzechami i miodem
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska+miód
Składniki:seler (bulwa)
sok z cytryny rodzynki trochę orzechów ew. jabłko ew. suszone morele łyżeczka miodu Przygotowanie:Seler zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, dodać sparzone rodzynki, trochę orzechów (też można sparzyć), można dodać starte jabłko, posiekane w paski suszone morele. Polać łyżeczką miodu, wymieszać i zjeść.
Nadesłał(a) sowa,
dnia: Jul 21, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Bardzo dobra, szybka i prosta surówka. Jak w domu są składniki to polecam zrobić.
Vanja86 Feb 13, 2011
surówka była pół na pół dziękuję
~jakub Mar 25, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z selera z jogurtem i rodzynkami (lakto-wege)Surówka z selera z jabłkiem i orzechami włoskimi (bez ograniczeń) Surówka z selera z jabłkiem i orzechami, batdzo fajna (wegańska & RAW) Surówka Mileny z selera i jabłek z orzechami włoskimi (wegańska) Surówka z marchewki z miodem (wegańska+miód) Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege) Surówka z pora i rodzynek (wegańska & RAW) Surówka z marchewki z rodzynkami (wegańska & RAW) Sałatka owocowa z orzechami i rodzynkami (wegańska & RAW) Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i orzechami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pól korzenia selera startego na małych oczkach,
półtorej korzenia pietruszki starte na małych oczkach,
mielone lub drobno starte orzechy włoskie - dałem trzy, cztery łyżki.
gorzka czekolada 40 gram - starta na małych oczkach,
drobno posiekane migdały,
miód - dwie łyżki.
jogurt typu greckiego 150 ml.
Ponieważ lubię seler na słodko więc od razu znalazła uznanie. Zachęcam do eksperymentowania z selerem.
Pozdrawiam.
~Bakaliowiec Apr 23, 2023