Podawać jako danie obiadowe – pieczeń z surówką i ziemniakami lub duszonymi warzywami, również jako pieczeń na kanapki lub jako wyszukane i smaczne danie okolicznościowe.
Wegetariańska potrawa rodem z Afryki. Pomieszanie smaków słodkiego i pikantnego. Smakuje niesamowicie i raz spróbowana będzie często wracać na wasze stoły.
Pomysł na szybki aromatyczny obiad lub romantyczną kolację. Sos jest delikatny, ale danie jest dość sycące. Kolejna zaleta to to, że nie wymaga dużej ilości składników.
kuchnia azjatycka w wersji weganskiej.
uzywalam gotowych weganskich jajek ale mozna je zastapic np glutkiem z siemienia lnianego lub czyms do obtoczenia tofu lub pominac
Mój chłopak często jadał serniczki z patelni u swojej babci w Rosji, więc chciałam mu przypomnieć smaki dzieciństwa. Stwierdził, że wersja wegańska jest o wiele smaczniejsza. Zniknęły tak szybko, że nie zdążyłam zrobić zdjęć :)