7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bakłażany z woka

Przepis inspirowany potrawami podejrzanymi w chińskiej dzielnicy.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 duże bakłażany
olej do smażenia

sos sojowy - 2 łyżki
szczypta cukru
łyżka wody

Przygotowanie:

Bakłażany pokroić w duże plastry.

Na rozgrzany olej wrzucamy bakłażany, mieszamy i zalewamy sosem (sos sojowy rozrobiony z wodą i odrobiną cukru dla smaku). Smażymy ok. 3 minut.

Wskazówki i uwagi:

Bakłażanów nie solę i nie odsączam, bo nie puszczają soku, tylko się smażą w oleju.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2004-01-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

o własnie czekam aż puszczą sok, i aż drże ze strachu czy nie będą gorzkie:)
autor anonimowy 2005-09-15 00:00:00.0

nalezy wybrac mlode baklazany wowczas nie musza puszczac soku i nie sa gorzkie
i lepiej wybrac meskie niz zenskie bo nie maja pestek :))
Arielka
arleta 2005-04-20 00:00:00.0

Tylko raz skusiłam się na bakłażana - i posoliłam, i odsączyłam i... wyrzuciłam. Nie dało się go zjeść, tak był gorzki.
~mama 2005-01-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaczki z woka (wegańska)
Warzywa z woka (wegańska)
Fasolka po chińsku (wok) (wegańska)
Bakłażany Imam (wegańska)
Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń)
Bakłażany faszerowane (wegańska)
Tofu w sosie curry (z woka) (wegańska)
Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska)
Bakłażany zapiekane z grzybami (lakto-wege)
Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas