
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Bakłażany z wokaPrzepis inspirowany potrawami podejrzanymi w chińskiej dzielnicy.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 duże bakłażany
olej do smażenia sos sojowy - 2 łyżki szczypta cukru łyżka wody Przygotowanie:Bakłażany pokroić w duże plastry.
Na rozgrzany olej wrzucamy bakłażany, mieszamy i zalewamy sosem (sos sojowy rozrobiony z wodą i odrobiną cukru dla smaku). Smażymy ok. 3 minut. Wskazówki i uwagi:Bakłażanów nie solę i nie odsączam, bo nie puszczają soku, tylko się smażą w oleju.
Nadesłał(a) arleta,
dnia: Jan 2, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
nalezy wybrac mlode baklazany wowczas nie musza puszczac soku i nie sa gorzkie
i lepiej wybrac meskie niz zenskie bo nie maja pestek :)) Arielka arleta Apr 20, 2005
Tylko raz skusiłam się na bakłażana - i posoliłam, i odsączyłam i... wyrzuciłam. Nie dało się go zjeść, tak był gorzki.
~mama Jan 26, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ziemniaczki z woka (wegańska)Warzywa z woka (wegańska) Fasolka po chińsku (wok) (wegańska) Bakłażany Imam (wegańska) Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń) Bakłażany faszerowane (wegańska) Tofu w sosie curry (z woka) (wegańska) Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska) Bakłażany zapiekane z grzybami (lakto-wege) Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy Sep 15, 2005