7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bananowe tofurniki z patelni

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A domowy krytyk orzekł: Hm, dobre. Ale bananowe lepsze. ;)
puszka.pl/przepis/5970-racuchy_mega_bananowe-precyzyjne_proporcje.html
patrycccja Jul 25, 2013

No właśnie, wcale nie wyszły bardzo słodkie :) Użyłam dobrze dojrzałych bananów, ale nie takich bardzo bardzo. Pewnie to od nich głównie zależy ostateczny smak. Ogólnie są bardzo fajne, ale faktycznie bardzo delikatne. Następnym razem poeksperymentuję z dodatkiem mąki ziemniaczanej - może będą bardziej spoiste i takie "konkretne". Niskosłodzona, korzenna "konfitura" wiśniowa (tegoroczny wynalazek :) pasuje do nich genialnie!
patrycccja Jul 25, 2013

Komentarz z Fejsa: "Tofurniczki spełniły moje oczekiwania... są pyszne! zgodnie z sugestią osoby zamieszczającej przepis dodałam nieco soli i soku z cytryny. W smaku - lekko wytrawne, następnym razem nie dodam rodzynek i podam do gulaszu z warzyw i seitanu - to będzie hit! Ale z bananami i dżemem brzoskwiniowo-śliwkowym - zniknęły w ok. 5 min. Dodam, że z przepisu wychodzi około 15 tofurniczków :D Jednym słowem: polecam! :D"
admin Jul 25, 2013

Dzięki :) Ja bardzo długo w ogóle nie rozumiałam wyciskania tofu, a teraz odkąd doczytałam o co chodzi to odruchowo wyciskam do każdego przepisu ;)
~Alex Jul 18, 2013

Alex, nie, nie odciskałam tofu.
Kizia, użyłam raz mąki pszennej białej, a raz pszennej pełnoziarnistej i na obu wyszło :)
IV, tak jak Patrycja, również użyłabym mieszanki mąk bezglutenowych.
nasse Jul 17, 2013

Kizia, jak nie jest podane jaka mąka, to znaczy, że najpopularniejsza - zwykła pszenna, biała. Oczywiście można testować też inne :)
No właśnie, IV, nie mam zbytniego doświadczenia z plackami i smażeniem w szczególności, ale intuicja mówi, że podobnie jak w naleśnikach powinna się sprawdzić nawet mieszanka mąk bezglutenowych (zob. np. puszka.pl/przepis/7291-maka_bezglutenowa-uniwersalny_bialy_mix.html - naleśniki z takiego mixu wychodzą mistrzowskie!)
Alex - w przepisie nie ma nic o odciskaniu tofu, więc pewnie nie trzeba...
patrycccja Jul 16, 2013

Hej, a jaką mąkę można użyć zamiast pszennej?
~IV Jul 16, 2013

Czy tofu wyciskamy wcześniej?
~Alex Jul 15, 2013

A jaka to ma być mąka? Pozdrawiam.
~kizia Jul 15, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas