7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

2 in 1, czyli musztardowe puree (lub kotlety) ziemniaczane



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

na puree:
3 spore ziemniaki
2 cebule
2 w miarę płaskie łyżeczki musztardy
olej do smażenia
ew. sól

na kotlety dodatkowo:
2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej
bułka tarta

Przygotowanie:

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy w zimnej wodzie, obieramy i rozgniatamy. Cebule drobno kroimy, podsmażamy na oleju i dodajemy do ziemniaków. Dodajemy musztardę i dobrze mieszamy. Można troszkę dosolić do smaku. Puree dla dwóch osób jest gotowe.

2. Jeśli robimy kotlety, to dodajemy jeszcze mąkę kukurydzianą, mieszamy, formujemy raczej mniejsze kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Liczba kotletów wystarczy pewnie dla trzech osób (mi wyszło 13 sztuk). Trzeba je smażyć na największym ogniu i nie kłaść na patelnię za dużo sztuk naraz (ja kładłam po dwie), bo wtedy spada temperatura oleju i się rozwalają.
Nadesłał(a) moni, dnia: Jan 24, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Puree ziemniaczane z awokado (wegańska)
Puree dyniowo-ziemniaczane (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Dip - puree selerowo-ziemniaczane (wegańska)
Kotlety ziemniaczane z jabłkami (ovo-wege)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Cykoria po szwedzku - z puree ziemniaczanym i jajkiem (ovo-wege)
Pieczeń orzechowa z puree kasztanowym lub ziemniaczanym i szpinakiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas