Pyszny i szybki w zrobieniu. Zawiera niewielką ilość czarów. Usuwa nadmiar elementu wilgoci, jest bardzo rozgrzewający. Daje poczucie dobrze napełnionego brzucha.
Super pomysł na obiad! Znalazłam ten przepis gdzieś w internecie i wyszło pysznie. 1 porcja: 116 kcal, białko - 3.0 g, sól - 0.59 g, tłuszcz - 5 g, w tym tłuszcze nasycone - 3 g, węglowodany - 16 g.
Można ją zamrozić.
W sumie jak klasyczna ogórkowa, tyle, że o wiele delikatniejsze w smaku. Dzięki ogóreczkom lekko kwaśnawe, a dzięki większej ilości cebuli lekko słodkawe - takie bardzo delikatne. Jak widać przepis może mało wyszukany, ale dobry na lekki i treściwy jednocześnie posiłek.
Pora na pomidorówkę, czyli pomidorówka na porze. Bo to właśnie por daje najwięcej aromatu zupie! Trzy lata temu zainaugurowałam powstanie Puszki pomidorówką wg przepisu mojej mamy. Dziś, 3 lata później, podaję nieco zmieniony przepis, który wyewoluował z tamtego przez ten czas. Wyrzuciłam z niego przede wszystkim kostkę bulionową - tak samo jak z mojej kuchni. Przepis nadal pozostał jednak szybki i łatwy, a pomidorówka jak zawsze jest pyszna i aromatyczna, mimo że bez przygotowywania pracowitego bulionu i bez kostki warzywnej. Choć można też ambitniej i bardziej tradycyjnie - właśnie na bulionie.