
7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
w tym 4932 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:marchew
pietruszka seler por/cebulka brukselka kasza jęczmienna 4 łyżki ziarna amarantusa (wcześniej zaparzyć i odstawić na ok. 30 min.) trochę prosa łuszczonego (można dodać także kaszę quinoa) oliwa do smażenia sos sojowy sól pieprz ziele angielskie listek laurowy ząbek czosnku odrobina vegety (np. Vega - przyprawa wegetariańska bez glutaminianu sodu) Przygotowanie:
Warzywa pokroić w kostkę i zarumienić na oliwie z dodatkiem sosu sojowego. Dodać je do gotującej się już kaszy, gotować dalej na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodać przyprawy, a po zdjęciu z ognia można dodać pokrojoną drobno pietruszkę i koper. Smacznego:-) ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() patrycccja Feb 3, 2011
Strasznie nieprecyzyjny przepis:(
~isa Feb 3, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Krupnik z kaszą jaglaną (wegańska)Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami (lakto-wege) Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną (wegańska) Bezjajeczne placuszki z kaszą jęczmienną (wegańska) Cannelloni z kaszą jęczmienną zapiekane z soczewicą (wegańska) Zupa-krem grochowa z ziemniakami i kaszą jęczmienną (wegańska) Krupnik (wegańska) Rosół z brukselką (wegańska) Paj z brukselką (bez ograniczeń) Krupnik jarzynowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
izus Feb 17, 2011