7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krupnik wiosenny (zabielany mlekiem)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 10 osób

kasza jęczmienna perłowa 150g
marchew 200g
pietruszka korzeń 100g
seler 100g
por 100g
ziemniaki 1,5kg

mleko 2000g
masło roślinne 50g
koperek zielony 20g
sól

Przygotowanie:

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Włoszczyznę rozdrobnić w paski, zalać wodą, dodać umytą kaszę, gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i ugotować.

Mleko wymieszać z niewielką ilością gorącej zupy, połączyć z zupą, dodać masło, posiekany koperek, posolić do smaku, zagotować.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-06-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.7
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)
Krupnik (wegańska)
Krupnik jarzynowy (wegańska)
Krupnik ze szpinakiem (wegańska)
Krupnik z soczewicą (wegańska)
Krupnik gryczany (wegańska)
Krupnik z kaszą jaglaną (wegańska)
Zupka brokułowa zabielana (wegańska)
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas