
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() osobiście nie przepadam za smalcem, dawniej takiego mięsnego też nie lubiłam, bo to dla mnie za tłuste, ale zrobiłam specjalnie dla męża i nachwalić się nie umie :) Naprawdę ciężki do odróżnienia od smalcu niewege... ryfka 2009-10-15 14:26:47.249 Paprykarz wegetariański (pasta ryżowa z płatkami kukurydzianymi i pieczarkami) (wegańska) Jeśli to jest paprykarz, gdzie papryka? ~olka 2009-10-15 14:18:10.845 ![]() Bardzo dobre, chociaż nie fantastyczne. Na pewno smaczne (wędrowaliśmy po dokładkę, wędrowaliśmy :), ale jest na tyle zwarte, że śliwki się go nie trzymają. Następnym razem spróbuję posmarować ciasto cieniutko dżemem, może to coś zmieni. Dodatkowo śliwki ułożę bardzo gęsto, tak żeby następny rząd lekko nachodził na poprzedni, bo podczas pieczenia się kurczą. Mam też zastrzeżenia do precyzji przepisu. Na pewno chodzi o 16 dag cukru pudru?? 16dag=160g - taka ilość cukru ma być opcjonalna??? Zamiast obu rodzajów cukru dałam 4 łyżki zwykłego cukru (nota bene 1 wypukła łyżka to 16g cukru, a tyle ma opakowanie waniliowego :) i ekstrakt waniliowy - przecudownie pachniało :D i było w sam raz słodkie, dla mnie nie za słodkie, dla mojego Wojtka nie smakowało "jak chleb" ;). Dodałam też ok. 1/4 szkl. wody ponad to co w przepisie, bo inaczej nie dało się tego zagnieść. Wydaje mi się, że szczypta soli też by mu dobrze zrobiła - żeby smak samego ciasta był pełniejszy. Ciasta, po rozwałkowaniu na cienki placek (na oko ok. 0,5cm), starczyło na dużą blachę. Urosło co najmniej dwukrotnie. Piekło się 40 min. patrycccja 2009-10-15 13:21:36.045 ![]() wspaniałe!!! Wanieczek 2009-10-14 23:28:40.547 ![]() pyszności nad pysznościami :D Wanieczek 2009-10-14 23:25:03.583 ![]() a czemu nie miałoby być? veganjihad 2009-10-14 20:44:31.972 Kapusta duszona z jabłkiem, do obiadu (wegańska) od octu psuja sie zeby! lepiej go nie uzywac do jedzenia, mozna nim za to czyscic garnki z osadu jak sie ma twarda wode ~** 2009-10-14 20:34:32.503 ![]() Nie no, zakochałam się w tej marynacie :D Z jej powodu częściej jadam rzodkiewki ;) Wspaniały aromat. patrycccja 2009-10-14 17:32:36.395 Makaron ze szpinakiem i niebieskim serem (lakto-wege) To jest pyszne ;D ~Ania 2009-10-14 12:37:44.644 Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska) Są przepyszne. Do okoła Balatonu jest ich pełno w każdej knajpie - na słodko, na słono - jak kto preferuje. ~Arezi 2009-10-14 12:28:46.269 Sos curry (na bazie winegretu i majonezu) (lakto-ovo-wege) sosik przepyszny, polecam do tortilli z kurczakiem :) ~anna 2009-10-13 19:40:03.106 ![]() Dodałam jeszcze starte jabłko, smażyłam na teflonie bez tłuszczu. Pycha :) xxl 2009-10-13 18:29:22.681 Sałatka z kukurydzy i groszku z jabłkiem i papryką (lakto-ovo-wege) Zaraz idę robić sałatkę . Mam nadzieję że będzie smakowała .;) Pozdrawiam ~agaa 2009-10-13 16:11:42.233 ![]() W smaku przypomina mi kaszankę, mimo to smakowało mi:) Wanieczek 2009-10-13 14:52:05.715 ![]() świetne! aisza 2009-10-13 12:54:25.454 Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska) Widać żadne z was nie było nad Balatonem. Tam wszyscy się tymi plackami zajadają ze śmietaną i żółtym serem. ~Agnieszka 2009-10-13 11:59:16.303 ![]() Z guacamole to bym tego nie pomyliła, bo za dobrze znam smak awokado i bobu, ale muszę przyznać, że jest naprawdę blisko. No i pysznie! :) Robiłam na oko, więc nie powiem czy powyższe proporcje są ok. patrycccja 2009-10-13 11:33:11.5 ![]() Zrobiłam na pieczarkach i nie gotowałam ich wcześniej, bo nie widzę potrzeby gotowania pieczarek (bo jeśli chodzi o grzyby leśne - jest to raczej konieczne). Zamiast przecieru dodałam pomidory z puszki, całość położyłam na kaszy jaglanej, choć pewnie bardziej pasowałoby do białego ryżu. Danie pycha! ryfka 2009-10-13 10:28:14.488 Na niby pasta z ryby (wegańska) jak pasta z ryby to moze cebuli, pietruchy? i nie wiem, oleju coby suche nie bylo? ~ksz 2009-10-13 08:31:21.834 Falafel (felafel) (wegańska) Ciecierzycy nie gotować pod żadnym pozorem. A co do przypraw...to ja daję kumin, kolendrę, pieprz czarny, chilli, oregano, słodką i ostrą paprykę i jest świetne ;P ~Pawełek 2009-10-13 01:11:39.816 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Przepyszna :) Na stałe zagości w moim jadłospisie :) Samantha_Bossy 2009-10-12 23:17:03.532 Dynia solo (wegańska) Smaczne, następnym razem wkroję trochę ostrej papryki :) ~Piotrek 2009-10-12 20:38:05.817 Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska) W przepisie, który ja znam, było jeszcze mleko kokosowe, dzięki któremu ta zupa jest delikatniejsza i słodsza, niż taka soczewicowa grochówka - bo czuję, że w tym przypadku coś takiego z tego przepisu wyjdzie. Był chyba jeszcze kumin, ale nie jestem pewna. Na pewno nie było majeranku. ~Gabriela 2009-10-12 18:59:10.357 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Znakomita pasta ja daję kilka kropli oleju sezamowego i sporo czosnku lubię ostre. jokka 2009-10-12 15:55:04.966 ![]() Przepyszne:) A bułka tarta dodana na końcu niesamowicie podkręciła smak- nie polecam pomijania tego kroku:) lolituma 2009-10-12 12:49:04.006 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |