puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: Aug 3, 2015
Napisz do użytkownika
Czekoladowe ciasto z kubka w 5 minut (wegańska)
Świetny przepis :) Dodaję jednak jeszcze odrobinę soli, jak do wszystkich wypieków.
xxl
Mar 9, 2014
Rogale zwyczajne (wegańska)
   
Pyszne, nie ma to jak domowe pieczywo. A ponieważ jem oczami, zrobiłam z podanych proporcji 12 mniejszych rogalików. Wystarczyło im 15 minut w piekarniku.
Skonsumowałam z wegańską margaryną zakupioną podczas urlopu w Niemczech - szkoda mi jej było na zwykły kupny chleb ;)
xxl
Sep 19, 2012
Niby-ser (wegański) (wegańska)
Krótko mówiąc - WOW! Kulinarne odkrycie roku. Zupełnie nie spodziewałam się takiego zachowania drożdży (najpierw się rozpłynęły, potem zgęstniały na pastę) ani takiego smaku. Konsystencją przypomina mi serek topiony - rzadko spotykane wrażenie w kuchni wegańskiej. Doprawiłam jedynie odrobiną soli, trzymałam na ogniu około 2 minut, żeby mieć pewność, że drożdże zginą. Pyszna, szybka i tania przyjemność - pierwszy rzut skończył na chlebie, jutrzejszy trafi na naleśniki. Zrobiłam zapas drożdży na tydzień ;) Polecam!
xxl
Sep 19, 2012
Sos do makaronu z selera naciowego, marchwi i pomidorów (wegańska)
To mój pierwszy raz z selerem naciowym, efekt bardzo pozytywny, zwłaszcza że nie znoszę zwykłego selera :) Jedną cebulę zastąpiłam porem, a pomidory łyżką koncentratu. Sos dobrze by się sprawował w naleśnikach i na pieczywie.
xxl
Apr 28, 2011
Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska)
A doczytałaś, że "opcjonalnie"?
xxl
Dec 19, 2010
|