7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem

Bardzo szybka, bardzo smaczna :) Świetne awaryjne jedzenie, jeśli nie ma czasu/siły/nic innego w lodówce ;) Kanapki nie potrzebują żadnego masła ani margaryny - oliwa zapewni nam o wiele zdrowsze źródło tłuszczu.

Średnia ocena: [4.375 z 88 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [92]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

groszek konserwowy - 1/2 puszki
oliwa z oliwek lub olej zimnotłoczony lub woda - 2-4 łyżki
czosnek granulowany lub świeży
ew. oliwki - jeśli ktoś lubi

Przygotowanie:

Groszek odsączyć z zalewy i wsypać do miseczki, dolać oliwy, posypać czosnkiem (ale nie przesadzić, żeby nie było za mocne), ugnieść widelcem na dość gładką masę. Jeśli zdecydujemy się użyć świeży czosnek, lepiej zmiksować wszystko blenderem.

Jeśli ktoś lubi oliwki, to można pokrojone w kawałki dodać do pasty albo później posypać nimi kanapki.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2004-02-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

U mnie ta pasta stała najdłużej 3 dni. Potem zwykle przerabiam ją na pesto do makaronu. To znaczy dodaję zmiksowane orzechy lub pestki. Tak jak w komentarzach poniżej oregano świetnie komponuje się z groszkiem. Lubię też dodać drobno posiekany (ale niezmiksowany) szczypiorek lub koperek. Proste, pyszne, tanie, no i zielone kiedy za oknem buro, a do wiosny daleko.
~Marta 2016-02-26 15:50:24.44

3 dni min., dluzej tez powinna dac rade ale przeciez do tego czasu zniknie bez sladu ;)
~groszek-paproszek 2016-02-07 09:59:38.835

Ile czasu można taką pastę przechowywać?
~Asia 2016-01-31 19:38:59.375

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska)
Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z koncentratem i majerankiem (wegańska)
Pasta zielona kartoflanka z groszkiem i czosnkiem (wegańska)
Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas