7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos curry (na bazie winegretu i majonezu)

Przepis Mai Błaszczyszyn.

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
3-4 łyżki majonezu
2-3 łyżeczki miodu
1,5 łyżeczki curry
1-2 łyżeczki ziela bazylii
sól
pieprz do smaku

Przygotowanie:

Sos przygotować z w/w składników.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Sep 9, 2002
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcją Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "KOBIETA I ŻYCIE", 1992, seria "Poradnik PANI"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Rewelacyjny sosik! Mimo że nie dodałam bazylii (bo nie miałam:) Polecam!!
~Kasia Aug 5, 2010

Sosik przepyszny :) Gorąco polecam !
~Agata Oct 29, 2009

sosik przepyszny, polecam do tortilli z kurczakiem :)
~anna Oct 13, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege)
Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska)
Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska)
Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)
Sos do sajgonek na bazie octu ryżowego (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń)
Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas