7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Panierowana cebula (na płytkim tłuszczu ;)

Razem z innymi panierowanymi warzywami robi u mnie za kotleta do obiadu :)

Średnia ocena: [4.9 z 7 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [7]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cebula
sól
mąka
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w plastry (albo w krążki, jak wyjdzie) grubości około 5 mm, solimy i odstawiamy na jakieś 15 minut. Po tym czasie panierujemy w samej mące, wrzucamy na patelnię, ale nie do głębokiego tłuszczu. Na złoto z obu stron i gotowe. Mmmmmm, palce lizać :)
Nadesłał(a) ~wd, dnia: Aug 24, 2009
Źródło/autor przepisu: wegedzieciak.pl, Kamma
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

PYCHOTKA! :) Dziś przepis zostal przetestowany i danie zasmakowało!! :) POLECAM!!! :)
~dropsikowa May 20, 2012

wlasnie ze mozna podobno taka jest pyszna !
~cebulomaniak May 16, 2012

ale.. jak można jeść tak cebule... ? bleh
~olz May 16, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege)
Jajecznica bez tłuszczu (bez ograniczeń)
Wegański biszkopt bez tłuszczu (wegańska)
Grzyby panierowane (bez ograniczeń)
Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (bez ograniczeń)
Ciasto owsiane (bez cukru i tłuszczu) (bez ograniczeń)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Panierowane kotleciki z cukini (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas