
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) Tylko, że musztarda jest z żółtka :/ chyba,że są takie w wersji vegan... ~chilli 2011-09-20 22:07:04.783 Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska) pyyycha! do farszu dodalam jeszcze oregano. bardzo pasowalby do nich sos pieczrkowy... fasolka 2011-09-20 18:50:07.434 ![]() Wyśmienite ! Dodałam mleko sojowe i nie dodałam proszku do pieczenia (jakoś tak mniej sztucznie żeby było) - cała rodzina się zajada ;) Maya-chan 2011-09-20 16:23:13.092 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) no nawet nawet ~M.M 2011-09-19 19:57:29.509 Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska) Szkoda, że wcześniej nie pomyślałam, jutro urodziny w rodzinie, ale nie zdążę zrobić :( ~Ilona 2011-09-19 16:06:35.232 Zupka NAM BO (wegańska) W takim razie następnym razem spróbuję dodać mniej wody, może w tym problem :) Daiana 2011-09-19 15:42:29.067 ![]() Uwielbiam tę surówkę! I chyba jestem od niej uzależniona, bo robię ją do co drugiego obiadu. Czosnku wcale nie jest za dużo, ale to oczywiście dla osób, które lubią czosnek. W końcu jest to surówka NA OSTRO ;-))) Makarena 2011-09-19 15:30:01.129 Frytki chińskie (Czao tu tou ssu) (wegańska) chao tudou cu = smazone ziemniaki z octem ~kota 2011-09-19 03:21:19.587 ![]() Można natkę pietruszki dodać. MagdaM 2011-09-19 02:56:16.899 Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chili (wegańska) Rewelacja! Znikają w oka mgnieniu i są hitem na każdym przyjęciu. Ja robię wersję jak wyżej i wersję z miodem. Obie są świetne :) ~Czajkaa 2011-09-18 22:50:04.499 ![]() Zdecydowanie nie powinna mieć "słabego" smaku. znaczy... zależy jeszcze od definicji ;) ale zupa jest zasadniczo aromatyczna, o łagodnym ale bogatym smaku. Jest słodkość warzyw (marchew, kapusta), lekka kwasowość pomidorów, a do tego słony smak sosu sojowego i soli. Jeśli dojdzie do tego kolendra i/lub olej sezamowy, to jest mega aromatyczna :) Więc albo dałaś za dużo wody albo za delikatnie doprawiłaś albo... lubisz zdecydowanie mocne smaki i ten jest dla ciebie jednak "słaby" ;) patrycccja 2011-09-18 21:20:22.056 ![]() Olivka, pewnie masz rację, że robiąc zupę pierwszy raz bezpieczniej zacząć od 1 łyżki. Ale tez warto pamiętać, że ostrość imbiru bardzo łatwo reguluje się tłuszczem - wystarczy dodać więcej mleka kokosowego, a zupa będzie znacznie łagodniejsza. Może się komuś przyda na przyszłość :) patrycccja 2011-09-18 21:16:09.802 ![]() Nie wiem jak smakuje kozi ser, ale moim zdaniem spokojnie, o ile całość dobrze doprawisz - szpinak świetnie się łączy z tofu, zwł. w towarzystwie suszonych pomidorów :) puszka.pl/przepis/5140-farsz-szpinak_tofu_i_pomidory_suszone.html Możesz też dodać tofu smakowe zamiast zwykłego. patrycccja 2011-09-18 21:09:01.432 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gabryella 2011-09-18 13:32:57.584 Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska) Do ilu stopni rozgrzać piekarnik i ile tej wody powinno być? Tak na dnie? :) Daiana 2011-09-18 11:39:22.675 Zupka NAM BO (wegańska) Nie wiem co zrobiłam nie tak (stosowałam się do przepisu) ale zupa ma 'słaby' smak. Może powinna taka być? Daiana 2011-09-17 19:17:57.278 Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska) Co do imbiru - wydaje mi, że jak na europejskie podniebienia to najlepiej spróbowac od 1 łyżki imbiru a nie dwóch na tę ilość. I ostrożnie z pieprzem, imbir już zaostrza smak. Moje pierwsze podejscie skończyło się diabelnie ostro i część zupy zmogłam ze łzami w oczach, a resztę wylałam. Ale za drugim razem zupa była świetna! Olivka 2011-09-17 17:45:46.565 ![]() jAK MYSLICIE MOGE ZROBIC TO W WERSJI WEGANSKIEJ I DODAC ZAMAST KOZIEGO SERA TOFU ? agnmid 2011-09-17 17:43:19.301 ![]() Zrobiłam używając miodu sztucznego i odrobiny wody, nawet nie trzeba było łamać. Dobry sposób gdy brak czasu albo piekarnika ;) Zanetak 2011-09-17 08:35:06.744 ![]() Ewi- ja używałam sojowego OpenWorld - sądzę, że bułka nie jest niezbędna, budyń wsypuje się i już, jeśli ciasto posiedzi w lodówce, to na pewno da się zetrzeć :) Felodrema 2011-09-16 23:27:44.234 Black & white - sernik z tofu jedwabistego z bananami (wegańska) chciałam dopytać mleko roślinne to np. ryżowe sojowe itp.?? ~elwi 2011-09-16 20:33:54.41 Prosty czekoladowy brownie (wegańska) Karaba - tak, piekarnik powinien być rozgrzany :) bonjourdisko - koniecznie daj znać co z tego wyszło! Daiana 2011-09-16 19:27:58.213 Stir fry z zielonych warzyw z pieczarkami i tofu (wegańska) O tak, uwielbiam w stir fry swiezego ogorka. Dodalabym jeszcze tylko imbiru :) ~ksz 2011-09-16 19:00:59.996 ![]() Niektórzy mogą inaczej odczuwać smaki (np. dla mojego Wojtka również rzodkiewki są gorzkie), ale dla większości osób rukola JEST gorzka i już :) A dobry, niezjełczały tłuszcz to insza inszość. patrycccja 2011-09-16 16:52:30.636 ![]() Moja rodzinka uwielbia tą zupę!!! Irokezik91 2011-09-16 16:02:13.489 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |