
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Przepyszny tort Pavlova (bezowy) (lakto-ovo-wege) Beza powinna być biała. ~Morówka 2011-09-10 19:33:35.42 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) coś dziwnego ;o mi ciasto wyszło baaaardzo gęste. ~Ola 2011-09-10 18:03:10.941 Naleśniki z kremem czekoladowym/ karobowym i malinami (nadzienie) (wegańska) Szczerze to uzywam jedynie na przeziebienie - lyzka syropu na kubek goracej wody, dodaje dodatkowo lyzke miodu bo bardzo nie lubie tego smaku. W PL widzislam w green way - sklepie ekologicznym, znany rowniez jako melasa z chleba swietojanskiego (badz maczka bo w takiej formie tez wystepuje). Podobno znakomity zamiennik kakao, no coz ja niestety nie lubie. ~Alicja 2011-09-10 17:32:53.768 Zupka śmieciówka czyli jarzynowy krem z soczewicą i kaszą lub ryżem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daiana 2011-09-10 16:45:38.274 ![]() na czym polega krem karobowy? demolla 2011-09-10 13:43:13.679 Drożdżówki - ślimaczki kokosowe (wegańska) skoro jest napisane "1 łyżeczka drożdży" to zakładam, że suszone, ale wolałabym mieć pewność, żeby nie zmarnować składników (to cholerne mleko kokosowe nie jest tanie). to jak jest: drożdże suszone czy świeże? ~olga 2011-09-10 12:28:28.518 Dżem z truskawek i bananów pachnący wanilią (wegańska) jakie profesjonalne naklejki na słoiczkach :) co roku sobie obiecuję, że takie zrobię. gdybym tylko nie była takim strasznym leniem... ~olga 2011-09-10 12:14:05.224 Grzanki francuskie doskonałe na syte śniadanie (lakto-ovo-wege) Ja jeszcze jak smaże to daje żółty ser tak żeby sie przypiekł i był chrupki:):) ~Agata 2011-09-10 12:12:03.889 ![]() polecam :) zrobiłam, są naprawdę pyszne :) wprowadziłam drobną zmianę, dodałam cukinię :) oto dowód: a-siedlisko.blogspot.com/2011/09/goabki-ukrainskie-wzmocnione-cukinia.html siedlisko 2011-09-10 02:33:41.584 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wanieczek 2011-09-09 20:35:48.582 ![]() Moja teściowa zrobiła niedawno, z 6kg wyszły tylko 4 średnie słoiczki, ale i tak dużo taniej niż ze sklepu. glima słoików nie trzeba wekować. Pomidory zalewamy wrzącym olejem i to jest wystarczające tak jak olga napisała. Wanieczek 2011-09-09 20:35:30.29 ![]() Veganjihad nie glony śmierdzą rybą, tylko ryby glonami:) Co do ilości ryżu to zależy od tego jak grube rulony chce się robić i ile dodatkowych składników się dodaje. Wanieczek 2011-09-09 20:26:52.692 ![]() za rok wypróbuje Wanieczek 2011-09-09 20:23:25.179 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wanieczek 2011-09-09 20:21:28.44 Pizza viA kOzA (lakto-ovo-wege) Przepis bardzo fajny, choc dla naszej 3 to zdecydowanie za duzo ciasta. Na drugi raz musze zrobic z polowy i bedzie w sam raz. ~krutka 2011-09-09 19:53:42.121 ![]() Niestety okazało się, że mam nietolerancję pokarmową na nerkowce, więc zrobiłam ten twarożek z mieszanki migdały + słonecznik (migdałów miałam za mało, dlatego kombinowałam za słonecznikiem). Z braku kwasu z ogórków dodałam zawartość kapsułki multilacu (=probiotyk), stało tak całą noc, ale chyba nie sfermentowało. Czy ktoś próbował już dodawać probiotyku jako startera fermentacji i czy tak w ogóle się da ten twarożek zrobić? Być może mój twarożek sfermentował, tylko nie umiem tego rozpoznać. Jakby nie było był smaczny, doprawiłam go przed podaniem sokiem z cytryny, pieprzem i szczypiorkiem i bardzo nam na kanapkach smakował. jazgottt 2011-09-09 11:45:48.845 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bonamartinka 2011-09-09 08:41:04.109 Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) Majonez wychodzi super, robilam bez octu na kwasku cytrynowym. Strasznie go duzo wychodzi, troche trwa zanim sie zrobi, ale smakuje super, swietna podroba kupnych. Mysle, z emozna go robic w robocie kuchennym, to si ejakby sam robi, ja akurat robilam w termomixie. ~krutka 2011-09-08 18:54:23.769 Kotlety z selera (wegańska) używam selera wylowionego z zupy (zwykle jest to polowka). Kroje w cieniutkie plasty i miedzy kazde 2 wkladam plasterek sera i panieruje w mące :) ~ksz 2011-09-08 17:21:02.338 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) ja mialam to samo- skorka twarda, a srodek niedopieczony i opadl po wyjeciu, wiec wypelnilam go serem i pieczarkami i znow zapieklam tak w ramach ratunku. ~ksz 2011-09-08 17:16:41.978 ![]() Dzięki dziewczyny za radę dotyczącą podgotowania. Smażę selera od dawna, tyle że bez oleju. Dziś spróbowałam podgotować - jest o niebo lepszy! :) Z wody do 'panierki' (mieszanka soli, czosnku granulowanego, mielonego sezamu i ziół prowansalskich) i prosto na patelnie. Naprawdę pyszny. barianna 2011-09-08 14:49:48.562 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziqska 2011-09-08 13:47:21.744 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) moze ktos wstawic zdjecie jakiej konsystencji powinno byc ciasto? najpierw mi wyroslo, teraz opadlo... skorka czarnawa a w srodku rzadkie... a chyba juz ponad godzine siedzi :/ temperatura pewnie za mocno spadla i lipa :/ ~magdullah 2011-09-08 11:29:54.696 Dango - tradycyjny japoński deser (wegańska) w jakiej temperaturze to piec? i ile czasu mniej więcej? i czy te kulki nabite na patyczki powinny leżeć na blaszce czy jakoś inaczej? posmarować tę blaszkę czymś? bardzo ciekawy przepis na małe co nie co, ale mało precyzyjny. możesz dopisać szczegóły? i jeszcze jedno: na zdjęciu kulki wyglądają na rozmiar tak mniej więcej moreli. tak ma być? czy lepiej mniejsze (orzech włoski w łupince)? albo większe (brzoskwinia)? ~olga 2011-09-08 11:15:21.175 Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska) jeszcze lepsze są kotlety przyprawione imbirem, kurkumą i kminkiem oraz pieprzami.Smakują jak mięsne - polecam. ~Zdzisława 2011-09-08 10:32:09.899 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |