7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

MagdaM

Data ostatniego logowania: 2018-04-15 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [4]


Pasta z pszenicy lub orkiszu z czosnkiem i koncentratem

Makaronowa sałatka "włoska" z suszonymi pomidorami i czosnkiem marynowanym

Surówka z kapusty kiszonej

Najnowsze przepisy użytkownika [2]


Najnowsze komentarze użytkownika [39]

Curry własne, domowe - mieszanka przypraw (wegańska & RAW)
~maxwell "ł" to łyżeczka, a "Ł" to łyżka, spotkałam się z tym w książkach kucharskich, aczkolwiek rzadko i zawsze były na początku objaśniane skróty używane w książce.
MagdaM 2017-12-29 19:24:21.177

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
~Qlfon Może nie zauwaźyłe(a)ś - to jest strona z przepisami wegetariańskimi, wiec raczej nikt z jej stałych użytkowników nie będzie dodawał do gulaszu kiełbasy toruńskiej, no może co najwyżej sojową :) Jak dla mnie, wersja z kostką sojową wymiata :)
MagdaM 2016-05-07 02:15:23.078

Ziemniaki pieczone przekładane warzywami (wegańska)
To w końcu pieczone czy duszone? bo to dwie zupełnie różne formy obróbki termicznej, więc proszę autora przepisu o poprawienie go.
MagdaM 2016-03-13 17:41:54.625

"Pesto" słonecznikowo-szpinakowe (wegańska)
Proponuję wersję prostszą, a do tego surową: słonecznik namoczyć na co najmniej kilka godzin, można go też podkiełkować. Szpinak nie mrożony, tylko liście - obecnie można kupić przez cały rok. Wrzucamy do blendera słonecznik, szpinak i czosnek, solimy, dolewamy trochę oliwy lub oleju zimnotłoczonego - ja daję z pestek dyni lub rzepakowy, miksujemy, próbujemy, ewentualnie dosalamy i/lub dolewamy więcej oleju i jeszcze chwilę miksujemy. Gotowe :)
MagdaM 2016-01-07 05:22:45.117

Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska)
Avalo - ile wody dałeś do gotowania? Może więcej niż w przepisie i tu leży problem rzadkiej konsystencji? To moja ulubiona pasta z czerwonej soczewicy, robiłam ją wielokrotnie. Nawet jej nie miksuję - soczewica świetnie się rozgotowuje, a jak dla mnie konsystencja nie musi być homogeniczna. I tak jak sugeruje autor(ka) przepisu, dodaję sporo oliwy (lub oleju rzepakowego zimnotłoczonego), choć może nie aż pół szklanki - po ostygnięciu pasta tężeje i gdy dam za mało oleju, jest za sucha.
MagdaM 2015-09-13 19:51:34.622

Ulubione przepisy użytkownika [2]

Brokuł z musztardą francuską (sałatka) (wegańska)
Helki sałatka z kiszonej kapusty - z selerem naciowym, awokado i jabłkiem (wegańska)







 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas