puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: Oct 1, 2023
Napisz do użytkownika
Curry własne, domowe - mieszanka przypraw (wegańska & RAW)
~maxwell "ł" to łyżeczka, a "Ł" to łyżka, spotkałam się z tym w książkach kucharskich, aczkolwiek rzadko i zawsze były na początku objaśniane skróty używane w książce.
MagdaM
Dec 29, 2017
Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
   
~Qlfon Może nie zauwaźyłe(a)ś - to jest strona z przepisami wegetariańskimi, wiec raczej nikt z jej stałych użytkowników nie będzie dodawał do gulaszu kiełbasy toruńskiej, no może co najwyżej sojową :) Jak dla mnie, wersja z kostką sojową wymiata :)
MagdaM
May 7, 2016
Ziemniaki pieczone przekładane warzywami (wegańska)
To w końcu pieczone czy duszone? bo to dwie zupełnie różne formy obróbki termicznej, więc proszę autora przepisu o poprawienie go.
MagdaM
Mar 13, 2016
"Pesto" słonecznikowo-szpinakowe (wegańska)
Proponuję wersję prostszą, a do tego surową: słonecznik namoczyć na co najmniej kilka godzin, można go też podkiełkować. Szpinak nie mrożony, tylko liście - obecnie można kupić przez cały rok. Wrzucamy do blendera słonecznik, szpinak i czosnek, solimy, dolewamy trochę oliwy lub oleju zimnotłoczonego - ja daję z pestek dyni lub rzepakowy, miksujemy, próbujemy, ewentualnie dosalamy i/lub dolewamy więcej oleju i jeszcze chwilę miksujemy. Gotowe :)
MagdaM
Jan 7, 2016
Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska)
Avalo - ile wody dałeś do gotowania? Może więcej niż w przepisie i tu leży problem rzadkiej konsystencji? To moja ulubiona pasta z czerwonej soczewicy, robiłam ją wielokrotnie. Nawet jej nie miksuję - soczewica świetnie się rozgotowuje, a jak dla mnie konsystencja nie musi być homogeniczna. I tak jak sugeruje autor(ka) przepisu, dodaję sporo oliwy (lub oleju rzepakowego zimnotłoczonego), choć może nie aż pół szklanki - po ostygnięciu pasta tężeje i gdy dam za mało oleju, jest za sucha.
MagdaM
Sep 13, 2015
|