7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chiliDostałem kiedyś słoik od koleżanki... Otworzyłem i przeżyłem przepiękną przygodę smakową. Mieszanka słodko-kwaśna z dużą dawką ostrości... Bardzo łatwe do przyrządzenia, choć długotrwałe...
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [28]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2,5-3 kg ogórków gruntowych
2-3 łyżki soli 8 łyżek oleju 0,5 kg cukru 1,5 szklanki octu spirytusowego 3 łyżeczki chili (lub więcej - ale na własne ryzyko) główka czosnku Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ogórki w zalewie curry (wegańska)Marynowane ogórki z sezamem (wegańska) Najlepsze ogórki w zalewie musztardowej (do słoików) (wegańska) Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW) Makaron po meksykańsku (wegańska) Naleśniki po meksykańsku (bez ograniczeń) Fasolka po meksykańsku (wegańska) Krótko kiszona papryka (wegańska & RAW) Ogórki konserwowe (wegańska) Ogórki małosolne (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zrobiłam wczoraj kolejną porcję, chyba już piątą w tym roku :))) Uwielbiam przetwory bez pasteryzacji.
I potwierdzam to co Belgowa mówi: ta zalewa jest rewelacyjna jako sos do sałatek - nie wylewać.
Genialny przepis, dzięki Zabrzanin :)
~Marta Aug 27, 2014