7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makarena

Data ostatniego logowania: Jun 12, 2013
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [21]


Sajgonki z pokrzywą i krajanką sojową

Kotlety z dyni i płatków jęczmiennych

Rzodkiewki na grządce (z twarożkiem ziołowym)

Najnowsze przepisy użytkownika [3]


Najnowsze komentarze użytkownika [13]

Surówka z marchewki na ostro (czosnkowa) (wegańska & RAW)
Uwielbiam tę surówkę! I chyba jestem od niej uzależniona, bo robię ją do co drugiego obiadu. Czosnku wcale nie jest za dużo, ale to oczywiście dla osób, które lubią czosnek. W końcu jest to surówka NA OSTRO ;-)))
Makarena Sep 19, 2011

Sok pobudzający do życia - z buraka, selera naciowego i jabłka (wegańska & RAW)
Jako że nie mam sokowirówki, to po prostu zblendowałam wszystkie składniki i wyszedł z tego mus, a nie sok. Dodałam też mały ząbek czosnku, bo jednak czegoś mi brakowało. Do tego jeszcze prażone pestki dyni z odrobiną soli... No cóż, na pewno jest to zdrowa rzecz i nawet dobra, ale ja jednak za bardzo się nie zachwyciłam. Może sok, a nie mus, smakuje lepiej.
Makarena Sep 3, 2011

Bakłażany w marynacie do piekarnika + sos tzatziki (lakto-wege)
Miałam dylemat, do którego przepisu dodać zdjęcie, bo wstępny proces obróbki bakłażana mam z tego przepisu http://puszka.pl/przepis/1857-baklazany_grillowane-delikatne_o_wspanialym_aromacie.html, ale dalej to już jak tutaj. W każdym razie bakłażan to jedno z najsmaczniejszych warzyw pod słońcem i nie trzeba dużo kombinować z jego przyrządzaniem, bo akurat w prostocie tego warzywa są cały smak i siła ;-)))
Makarena Aug 21, 2011

Kotlety z selera (wersja rozszerzona) (ovo-wege)
PS: no i nie solę, bo seler sam w sobie zawiera dużo soli i nie ma potrzeby już więcej dodawać.
Makarena Aug 20, 2011

Kotlety z selera (wersja rozszerzona) (ovo-wege)
Pyszne, pyszne, choć nigdy za selerem nie przepadałam. Na ten przepis trafiłam dopiero dzisiaj, ale od jakiegoś czasu nie mogę wyjść z zachwytu nad kotletami z selera. Tyle że ja nie gotuję selera, tylko po tym, jak już przekroję seler (jedna wada selera - ciężko się cholerstwo kroi), maczam w jajku z curry i taką fajną przyprawą krymską, a potem obtaczam w panierce z bułki tartej i otrębów orkiszowych (proporcje pół na pół). Chwilę z jednej strony, chwilę z drugiej i niebo w gębie gotowe ;-)
Makarena Aug 20, 2011

Ulubione przepisy użytkownika [4]

Bakłażany grillowane - delikatne o wspaniałym aromacie (wegańska)
Bakłażany w marynacie do piekarnika + sos tzatziki (lakto-wege)
Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska)
Sałatka witaminowa a kolorowa okropnie (wegańska & RAW)







 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas