7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupka NAM BOInspirowana kuchnią malezyjską, a dokładniej mówiąc zupą podawaną w nieistniejącej już, niestety, warszawskiej restauracji "Zielony Świat". Nie znamy oryginalnego przepisu, ale Wojtek starał się odtworzyć TEN smak :) Charakterystyczny aromat nadają jej olej sezamowy i świeża kolendra. Chociaż zupa jest pyszna nawet bez obu tych dodatków, to dla wielbicieli oryginału są obowiązkowe :)
Średnia ocena:
[4.8
z 12 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [11]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:włoszczyzna: 4 marchewki, 1 pietruszka, mały seler, 1 por
olej do smażenia 1 czerwona papryka spora kapusta pekińska (ok. 700-750g) ew. kilka świeżych pomidorów lub puszka krojonych, bez skórek ew. 1 suszony grzyb "śnieżny" / "śnieżka" (smardz tajlandzki - taki biały, karbowany, tworzący kule) [*] opcjonalnie: kolendra (liście) koncentrat pomidorowy wg. uznania, powiedzmy czubata łyżka sól pieprz, ew. pieprz ziołowy sos sojowy słodka papryka w proszku - sporo odrobina chili lub ostrej papryki w proszku opcjonalnie: olej sezamowy makaron ryżowy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska)Zupka jarzynowa z pomidorkiem (wegańska) Zupka brokułowa zabielana (wegańska) Domowa zupka instant (wegańska) Zupka pomidorowa z cukinią i szpinakiem (wegańska) Zupka-krem jarzynowa z porem (wegańska) Zupka krem z kukurydzy ze śmietaną i garam masala (lakto-wege) Bardzo łatwa zupka truskawkowa (na lato) (lakto-wege) Boska zupka szpinakowa z lekką nutką serową (lakto-wege) Papka marchewkowa jako pierwsza zupka maluszka (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja Mar 4, 2015