puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
-
Surówka z pora i rodzynek
autor: Rena
dieta: wegańska & RAW
-
Szpinakowa sałatka
autor: morango
dieta: wegańska & RAW
Szybka, smaczna sałatka :)
-
-
Trio, czyli surówka z pomidora, ogórka i kukurydzy
Przepyszna surówka, bardzo efektowna i błyskawiczna w przygotowaniu. Ze względu na łączenie pomidorów z ogórkami powinno się ją jeść jak najszybciej po przygotowaniu.
-
-
-
-
Zielona surówka z brokułów i koperku
autor: autor anonimowy
dieta: wegańska & RAW
-
Żółta sałatka ryżowa z ananasem, kukurydzą, panierowanym tofu i curry
Pyszna wieloskładnikowa sałatka dla miłośników curry, idealna na przyjęcia, lub jako obiad :) Zainspirował mnie przepis koleżanki, która robiła te potrawę z kurczakiem, ja zastąpiłam go tofu, dodałam por i paprykę. Sałatka jest słodka w smaku, przez pora i curry odrobinę ostra - jeśli ktoś woli łagodniejszą wersję, można zastąpić pora dowolnymi kiełkami lub selerem (będzie bardziej gorzkawa).
-
Brukselka z patelki z żurawiną i orzechami laskowymi
autor: EwaH
dieta: wegańska
"Jeśli chcemy wprowadzić do menu warzywo zaskakująco smaczne, wdzięczne w obróbce, tanie, lokalne i dostępne w zimie, sięgnijmy po brukselkę, zapominając o... gotowaniu." Zgadzam się w 100%!
-
-
Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą
Prościzna jakich mało, a taka pycha! Sama też nie wierzyłam, że to AŻ TAK genialne połączenie, póki nie spróbowałam :D O niebo lepsze i zdrowsze niż z zasmażką. Może stanowić samodzielną potrawę lub być częścią drugiego dania - i w roli sałatki i "kotleta" :)
-
Fasolomijo - sałatka z fasoli z pomidorem i ogórkiem konserwowym
autor: owa
dieta: wegańska
Pyszny koncert sałatkowy z udziałem czerwonej fasoli, gdzie pierwsze skrzypce gra olej lniany ;-) Hehe, ale napisałam :-)
-
Imprezowa sałatka makaronowo-puszkowa Agaty
Sałatka stworzona dla mnie przez moją przyjaciółkę Agatę. Bardzo kolorowa i bardzo mi smakuje!!! Doskonała na imprezy, nie nadwyręża domowego budżetu, z paczki makaronu wychodzi ogromna micha i większości osób bardzo smakuje.
-
Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem, groszkiem i kukurydzą
autor: ~Ka -Rolka (zwana Minką)
dieta: wegańska
Pycha pycha pycha!!! Smaczna, kolorowa i baardzo wiosenno-letnia! Sma-czne-go wszystkim odważnym, którzy ją zrobią! Mniam!
-
Sałatka Tabuleh (Tabouleh) z dodatkiem ziół
autor: Rena
dieta: wegańska
Jest lekko kwaskowata i bardzo orzeźwiająca. Najlepiej przygotowywać w przeddzień. Smak naprawdę zadziwiający.
-
Bardzo zdrowa i pożywna sałatka kapuściana z fasolą i ogórkami kiszonymi
autor: Ceceg
dieta: wegańska
Surówkę należy jeść jako oddzielny posiłek, ponieważ zawiera białko (niełączliwe z węglowodanami!), zresztą można się nią bardzo nasycić i nie warto psuć sobie smaku niczym innym ;)
-
Sałatka makaronowa z kalafiorem, pomidorami i winegretem
To bardziej syta wersja surówki z kalafiora i pomidorów :) Doskonała letnia przekąska. Wystarczy podać ją z jakimś warzywem na ciepło (gotowana kukurydza, smażone plastry cukinii, pieczarki usmażone z cebulą) i obiad gotowy.
-
Surówka z marchewki i pora (łagodna!)
Tak zatęskniłam za tą tradycyjną surówką, że aż przerobiłam ją sobie na wersję wegańską. Doprawienie ją łagodną musztardą to naprawdę rewelacyjny pomysł. Tak samo sparzenie pora, żeby nie był palący.
-
Makaronowa sałatka "włoska" z suszonymi pomidorami i czosnkiem marynowanym
Sałatkę ową pokazał pan w telewizorze. Zrobiłam, bo miałam w domu suszone pomidory, i nad wyraz mi zasmakowała :)
-
-
-
-
Sałatka z kukurydzą, papryką, porem i kiełkami fasoli mung
Z podanych składników otrzymujemy dwie porcje sałatki (jeśli ma być dodatkiem do drugiego dania, to nawet cztery (po 105g)). 210g sałatki dostarcza 160 kcal
-
|