7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:sałata - kilka listków
50 dag ugotowanego bobu (z puszki albo świeży) 5 dag czarnych oliwek 2 papryki czerwone cebula sos: 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki octu winnego (ja daję cytrynę) 3 łyżki oliwy 2-3 ząbki czosnku cząber (lub inne ziółko) sól pieprz Przygotowanie:Bób, jeśli się samemu gotuje, obrać ze skórki. Dodać sałatę, pokrojone w plasterki (kółeczka) oliwki oraz pokrojone w paseczki paprykę i cebulę. Polać sosem przygotowanym z sosu sojowego, soku z cytryny, oliwy, zmiażdżonego czosnku i przypraw.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Oct 23, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Arielka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Zrobiłem z bobu mrożonego. Zamiast sałaty masłowej dodałem gotową mieszankę różnych sałat. Wyszło pysznie !
~chot Nov 26, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Oliwki z pomarańczami i papryką (wegańska)Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege) Sałata z pomidorem, ogórkiem, oliwkami i kiełkami pszenicy (wegańska & RAW) Przedwiośnie II czyli sałata lodowa z groszkiem i oliwkami (wegańska & RAW) Sałata z pomidorami, ogórkami, oliwkami i fetą (wegańska & RAW) Papryka w kolorach reagge - faszerowana bobem i marchewką (wegańska) Paella z bobem, fasolką szparagową i papryką (wegańska) Twarożek eksperymentalny - z musztardą, papryką i oliwkami (lakto-wege) Barwna sałata wiosenna z papryką, rzodkiewkami i orzechami (wegańska & RAW) Paprykarz (papryka duszona z pomidorami i oliwkami) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja Jul 31, 2011