7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Brukselka z patelki z żurawiną i orzechami laskowymi- Komentarze do przepisu -Doskonałe połączenie! Wcześniej robiłam tylko z orzechami włoskimi, dziś dokładnie według przepisu i jest rewelacja. Współzjadacz stwierdził, że smakuje "jak z restauracji" - takie dobre i niecodzienne ;) Sowa90 Feb 28, 2014 No i ostatnio zrobiłam wersję oryginalną, bez żadnych zmian. Wyszło naprawdę pyszne, żurawina i orzechy laskowe pasują do brukselki doskonale :) nasse Jan 24, 2014
Właśnie dzisiaj brukselka wróciła do mych łask! Nie miałam orzechów, więc dodałam sezam i słonecznik. Pyyycha!!!
~weronka Jan 13, 2014
U mnie dziś na obiad było coś podobnego: brukselka z patelni z wędzonym tofu, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami. Do tego kasza pęczak i łyżeczka dżemu z żurawiny. W dzieciństwie nie znosiłam brukselki, a teraz jestem oddaną fanką :D
nasse Dec 16, 2013 Już od dawna jestem zdeklarowanym fanem brukselki, ale najczęściej przygotowuję gotowaną na parze lub w wodzie z dodatkiem jasnego sosu sojowego. W tej wersji brukselka jest wspaniała, do tej pory nie mogę się otrząsnąć z zachwytu jaki wywołało u mnie to danie. (Zamiast orzechów laskowych dodałem włoskie i niewielką ilość nasion siemienia lnianego, prócz czosnku dodałem również odrobinkę imbiru.) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. zingiber Dec 16, 2013 Oficjalnie ogłaszam, ze także polubiłam brukselkę! Zrobiłam ją z dodatkami zaproponowanymi przez Patrycccję (syrop klonowy i cytryna) i zamiast orzechów laskowych dałam włoskie (tylko takie miałam)i wyszło mega pysznie! Olexy Dec 14, 2013
Zapomniałam dodać czosnku, ale i tak było przepyszne. :D U mnie słonecznik zamiast orzeszków.
~Zireael Dec 13, 2013 Długo się z tym nosiłam i w końcu się odważyłam! Dziś oficjalnie odczarowałam dla siebie brukselkę :D Od dziś oficjalnie lubię WSZYSTKIE warzywa ;) Smażona brukselka, tak jak Ewa wielokrotnie mi obiecywała, jest niebo lepsza niż gotowana. O tak! Chociaż oczywiście nie czarujmy się - swój smak ma. Tyle że teraz to jest dobry smak :) Z żurawiną i orzechami pasuje genialnie. Będę szukała kolejnych fajnych połączeń - może syrop klonowy, kapka soku z cytryny i jakieś zioła? patrycccja Dec 5, 2013
jest to chyba jeden z najpyszniejszych przepisów na jakie kiedykolwiek trafiłam! i zgadzam się co do pięknego widoku <3
mutma Nov 23, 2012 Zrobiłam z pestkami słonecznika i kaszą jaglaną. Było pyszne, jednak następnym razem zrobię jeszcze do tego jakiś sosik creddka Oct 2, 2012
Zrobiłam według przepisu, z jednym wyjątkiem - zamiast orzechów pestki dyni. Wymieszałam z kaszą jaglaną i zjadłam. Pycha.
Majolik Aug 13, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana Nov 25, 2014