7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Brukselka z patelki z żurawiną i orzechami laskowymi

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zapomniałam dorzucić żurawinę, sól i pieprz...Zajadam z ryżem, surówką z marchewki i jabłka. Pychotka! Uwielbiam łączyć różne smaki.
Dana Nov 25, 2014


mój absolutny faworyt :)
pates Mar 11, 2014


Doskonałe połączenie! Wcześniej robiłam tylko z orzechami włoskimi, dziś dokładnie według przepisu i jest rewelacja. Współzjadacz stwierdził, że smakuje "jak z restauracji" - takie dobre i niecodzienne ;)
Sowa90 Feb 28, 2014


No i ostatnio zrobiłam wersję oryginalną, bez żadnych zmian. Wyszło naprawdę pyszne, żurawina i orzechy laskowe pasują do brukselki doskonale :)
nasse Jan 24, 2014


Z kaszą jaglaną -- znakomity i szybki obiad.
Dana Jan 24, 2014

Właśnie dzisiaj brukselka wróciła do mych łask! Nie miałam orzechów, więc dodałam sezam i słonecznik. Pyyycha!!!
~weronka Jan 13, 2014

U mnie dziś na obiad było coś podobnego: brukselka z patelni z wędzonym tofu, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami. Do tego kasza pęczak i łyżeczka dżemu z żurawiny. W dzieciństwie nie znosiłam brukselki, a teraz jestem oddaną fanką :D
nasse Dec 16, 2013


Już od dawna jestem zdeklarowanym fanem brukselki, ale najczęściej przygotowuję gotowaną na parze lub w wodzie z dodatkiem jasnego sosu sojowego. W tej wersji brukselka jest wspaniała, do tej pory nie mogę się otrząsnąć z zachwytu jaki wywołało u mnie to danie. (Zamiast orzechów laskowych dodałem włoskie i niewielką ilość nasion siemienia lnianego, prócz czosnku dodałem również odrobinkę imbiru.)
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
zingiber Dec 16, 2013

Heh, jeszcze trochę i założymy stowarzyszenie wielbicieli brukselki ;D
patrycccja Dec 14, 2013


Oficjalnie ogłaszam, ze także polubiłam brukselkę!
Zrobiłam ją z dodatkami zaproponowanymi przez Patrycccję (syrop klonowy i cytryna) i zamiast orzechów laskowych dałam włoskie (tylko takie miałam)i wyszło mega pysznie!
Olexy Dec 14, 2013

Zapomniałam dodać czosnku, ale i tak było przepyszne. :D U mnie słonecznik zamiast orzeszków.
~Zireael Dec 13, 2013

Świetne zdjęcia tej przepysznej potrawy! :)
Luna7 Dec 11, 2013


Długo się z tym nosiłam i w końcu się odważyłam! Dziś oficjalnie odczarowałam dla siebie brukselkę :D Od dziś oficjalnie lubię WSZYSTKIE warzywa ;) Smażona brukselka, tak jak Ewa wielokrotnie mi obiecywała, jest niebo lepsza niż gotowana. O tak! Chociaż oczywiście nie czarujmy się - swój smak ma. Tyle że teraz to jest dobry smak :) Z żurawiną i orzechami pasuje genialnie. Będę szukała kolejnych fajnych połączeń - może syrop klonowy, kapka soku z cytryny i jakieś zioła?
patrycccja Dec 5, 2013

jest to chyba jeden z najpyszniejszych przepisów na jakie kiedykolwiek trafiłam! i zgadzam się co do pięknego widoku <3
mutma Nov 23, 2012

Zrobilam z orzechami laskowymi jak w przepisie. Ciekawe, ale jednak nie moj smak.
ogia Oct 8, 2012


Zrobiłam z pestkami słonecznika i kaszą jaglaną. Było pyszne, jednak następnym razem zrobię jeszcze do tego jakiś sosik
creddka Oct 2, 2012

Zrobiłam według przepisu, z jednym wyjątkiem - zamiast orzechów pestki dyni. Wymieszałam z kaszą jaglaną i zjadłam. Pycha.
Majolik Aug 13, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas