7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwąProścizna jakich mało, a taka pycha! Sama też nie wierzyłam, że to AŻ TAK genialne połączenie, póki nie spróbowałam :D O niebo lepsze i zdrowsze niż z zasmażką. Może stanowić samodzielną potrawę lub być częścią drugiego dania - i w roli sałatki i "kotleta" :)
Średnia ocena:
[4.3
z 9 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:fasolka szparagowa
oliwa z oliwek, najlepiej extra vergine sos sojowy dobrej jakości lub sos tamari Przygotowanie:Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy (najlepiej na parze). Skrapiamy sosem sojowym i oliwą z oliwek. Sosu nie za dużo, żeby nie było za słone, ale też wystarczająco, żeby było jednak czuć jego smak. I gotowe :)
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: Jul 25, 2002
Źródło/autor przepisu: zajadałam coś takiego na wege zlocie u Gzyraków - to ich patent :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
trochę przegięłam z sosem sojowym, ale da się zjeść :). dodałam jeszcze makaron pełnoziarnisty,natkę pietruszki i rukolę. całkiem dobry obiad.
majczi Jul 31, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa z miętową oliwą (wegańska)Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska) Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym (wegańska) Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska) Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska) Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska) Leczo z kabaczkami, kalarepką, fasolką szparagową i wkładką sojową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Uwielbiam to! <3 Aczkolwiek nie przepadam za oliwą z oliwek... Dlatego używam innych smacznych i dobrych jakościowo olejów roślinnych - wtedy smakuje mi najbardziej! :D
Nurkan Jul 10, 2013