7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg bakłażanów
25 dag pomidorów
5 łyżek oliwy do smażenia
2 ząbki czosnku
łyżeczka mielonej papryki
łyżeczka czarnego pieprzu
łyżeczka soli
1 cytryna
czarne oliwki

Przygotowanie:

Bakłażany zawinięte w folię aluminiową zgrillować. Po ok. 40 min. ostudzić, obrać ze skóry.

Na gorącą patelnię z oliwą wrzucić miąższ z bakłażanów, rozgnieciony czosnek, pomidory (obrane i pokrojone na ćwiartki). Posolić i przyprawić. Dusić ok. 30 min. regularnie mieszając.

Odstawić. Ostudzić. Dodać sok z cytryny i czarne oliwki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2003
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dip: kawior z bakłażanów z pomidorami i podsmażoną cebulką (wegańska)
Salata de vinete - sałatka/pasta z pieczonych bakłażanów z zieloną papryką i pomidorami (wegańska)
Kiopołu - pasta z pieczonych bakłażanów i papryki + pomidor (wegańska)
Salata de vinete - sałatka (pasta) z pieczonych bakłażanów (wegańska)
Dip: kawior z bakłażanów ze śmietaną i czosnkiem (lakto-wege)
Kjopołu - "zielony kawior" z bakłażanów z natką i czosnkiem (wegańska)
Musaka z bakłażanów i pomidorów (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i pieczarek (lakto-wege)
Pasta z pieczonego bakłażana z czosnkiem i oregano (wegańska)
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas