7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy)W zeszłym roku robiliśmy dżem dwoma metodami - ekspresowy z wyraźnymi kawałkami owoców (świetny, ale do spożycia w ciągu 3-4 miesięcy) i "smażony" przez 3 dni. Jednak naszym faworytem jest ten - "zasypywany" cukrem, odstawiany aż puści sok i długo gotowany. Przygotowywany bez żadnych zagęszczaczy - w końcu nasze babcie nie dysponowały takimi wynalazkami :) Świetna konsystencja, ładny kolor, pyszny :)
Średnia ocena:
[5.0
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [51]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2 słoiki po 350 ml1 kg truskawek
200-300 g cukru (w oryginale było 800, ale to zdecydowanie za dużo) sok i miąższ z 1 cytryny ew. skórka z 1/4 cytryny Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Egzotyczny dżem cytrynowo-truskawkowy dla mamy (wegańska)Dżem truskawkowo-rabarbarowy z przyprawą do piernika (wegańska) Ekspresowy dżem truskawkowy z wyraźnymi kawałkami owoców (wegańska) Truskawkowy sernik z nerkowców (bez pieczenia) (wegańska) Babciny ryż duszony ze szpinakiem, pomidorami i papryką (wegańska) Dżem mirabelkowy (wegańska) Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege) Idealny dżem malinowy (wegańska) Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska) Dżem z jabłek z malinami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Monika Jun 22, 2019