7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kasza gryczana - przepis podstawowySposób gotowania kaszy jest tak banalny, że naprawdę nie wiem, czemu tyle ludzi gotuje kaszę w woreczkach... Po co ta zbędna folia, po co "rozwadnianie" smaku i wylewanie z wodą cennych składników??? Kasza umiejętnie gotowana, aż do wchłonięcia całej wody, zachowuje pełnię smaku i wartości (pamiętajmy np., że witaminy z grupy B, których produkty pełnoziarniste są doskonałym źródłem, są rozpuszczalne w wodzie!). Odpowiednie dodatki to drugi sekret smaku :)W taki sam sposób można gotować kaszę gryczaną pół na pół z jęczmienną. Szczególnie polecam ten sposób tym, którzy za gryczaną, póki co, nie przepadają. A to taka zdrowa i smaczna kasza!
Średnia ocena:
[5.0
z 12 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [48]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osóbkasza gryczana (lub pół na pół z jęczmienną) - 1 szklanka (mi szczególnie przypadł do gustu Janex, choć czasem kupuję też innych firm lub na wagę)
woda - 2 szklanki sól - 1 płaska łyżeczka ew. olej lniany lub podsmażona cebula lub por Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)Amarantus, gotowanie - przepis podstawowy (wegańska) Zapiekanka z kuskusu z warzywami (przepis podstawowy) (wegańska) Brązowy ryż z glonami - przepis podstawowy (wegańska) Kasza gryczana ze szpinakiem (wegańska) Brukselka z kasza gryczaną (bez ograniczeń) Kasza gryczana + seler (wegańska) Zielona kasza gryczana (wegańska) Pasta lub dip słonecznikowy - przepis podstawowy i propozycje smaków (wegańska & RAW) Ryż / gotowanie ryżu w pięciu wariantach - przepis podstawowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ale przyznam, że zapominam proporcji więc regualrnie tu zaglądam :)
A do kaszy gryczanej, jak tylko wstawiam wodę dodaję ziele angielskie i liść laurowy, nadają taki "gulaszowy" aromat
~poly May 8, 2020