7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Indyjski miszmasz z batatem

Pyszne,kremowe danie jednogarnkowe;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

1 duża cukinia
1 bakłażan
1 szalotka
1 papryka żółta
1 puszka pomidorów krojonych
1 batat średniej wielkości
2 ząbki czosnku
kawałek imbiru
sól
pieprz
czarnuszka
u mnie pasta curry, można dodać jakieś indyjskie przyprawy do smaku
2 łyżki gęstego jogurtu - u mnie sojowy
łyżka oleju

Przygotowanie:

Na początku trzeba ugotować batata. Ja pokroiłam go ze skórką na 3 części i trochę rozgotowałam -ok40 min. Skórka po przystygnięciu sama odeszła a on wręcz się rozsypywał po pokrojeniu. Niespodziewanym efektem było zagęszczenie i zrobienie konsystencji musu mojego dania.
W innym garnku na rozgrzany olej wrzuciłam szalotkę, później pokrojoną w paski paprykę i obraną, pokrojoną w kostkę cukinię. Bakłażana posoliłam po przekrojeniu i przelałam gorącą wodą, żeby goryczka zniknęła. Pokroiłam go w kostkę i dorzuciłam do reszty warzyw. Na końcu dodałam pomidory w puszce i przyprawy. Ostatnim etapem było dodanie pokrojonego batata i jogurtu. Gotowałam jeszcze przez 20 minut.

Wskazówki i uwagi:

Trzeba sprawdzić miękkość warzyw, bo to jest zależne od ich grubości.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2018-02-11 16:23:26.885
Źródło/autor przepisu: Ja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A czy może być jogurt naturalny zamiast sojowego?
~Ola 2019-02-16 01:06:16.196

Dziekuje za wspanialy przepis. Dzisiaj byl wyprobowany.Po dodaniu jogurtu nie gotowalam jeszcze przez 20 min. Poprostu pozwolilam "zakrecic"sie potrawie i wylaczylam. Lubimy z mezem warzywa Al dente.
Rewelacja!!!
Dziekujemy serdecznie i pozdrawiamy!
~Karolina 2018-08-19 13:38:40.091

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki z batatów z migdałami i owocami (wegańska)
"Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska)
Bakłażanowy MiszMasz (z parówkami, fasolą i warzywami) (wegańska)
Placuszki z batatów (słodkich ziemniaków) z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Kofta indyjska (lakto-wege)
Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek (lakto-wege)
Kofta indyjska z kapusty (wegańska)
Rozgrzewająca zupa indyjska (wegańska)
Indyjskie curry w 15 minut (wegańska)
Indyjska cykoria z tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas