7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ziemniaki
cebula
szpinak
pomidory
kapusta pekińska
czosnek
żółty ser
pieczarki
przyprawy ziołowe

Przygotowanie:

Ziemniaki, cebulę, pomidory, pieczarki i kapustę pokroić w plastry, szpinak poddusić na oleju z czosnkiem, ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, układać warzywa kolejno warstwami, każdą warstwę doprawić do smaku. Dusić ok. 1 godz. pod przykryciem. Gdy warzywa zmiękną i puszczą sok, odkryć, posypać żółtym serem i chwilę jeszcze zapiekać do rozpuszczenia sera.
Nadesłał(a) MaraS, dnia: 2005-03-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Nie podałabym tej zapiekanki tak małemu dziecku, między innymi ze względu na grzyby, których nie podaje się dzieciom przez pierwsze parę lat życia. Są tu też inne "puszące" składniki, które mogą sprawić dziecku problem z trawieniem.
Mimo wszystko zapiekanka wygląda na smaczną, kiedyś wypróbuję :)
ryfka 2009-05-03 18:07:53.375

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

zapiekanka z ziemniakow 2 (lakto-wege)
Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń)
Zapiekanka z brokułami (lakto-wege)
zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń)
Zapiekanka warzywna (wegańska)
Pęczakowa zapiekanka (wegańska)
Zapiekanka "gołąbek" (wegańska)
Zapiekanka "zielono mi" (wegańska)
Zapiekanka ziemniaczana z piwem (lakto-wege)
Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas