
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEDeah 2011-06-10 09:46:17.461 Sorbet truskawkowy (wegańska) Prawie zrobiłam wczoraj ten sorbet. Prawie, bo domownicy stwierdzili, że jest tak pyszny, że szkoda go mrozić i wypili jako koktajl :-)) W tej formie też polecam i sugeruję zdecydowanie mniej cukru. ~Anka 2011-06-10 08:37:41.979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2011-06-09 23:42:52.722 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Świetny przepis. Jak na pierwszy raz to szarlotka dobrze mi wyszła. Następnym razem postaram się, aby warstwy były bardziej widoczne, a nie zlewające się. Nie potrzeba myć jabłek, jeśli się je później obiera. Myślę, że każdy to zauważył i ich nie mył ;). ~michu 2011-06-09 23:38:59.084 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2011-06-09 23:33:57.813 ![]() Mi tez kiedyś wyszedł czarny - zobacz starsze komentarze ;) Pieczarki po prostu ciemnieją pod wpływem powietrza. Dlatego piekarnik najlepiej zacząć nagrzewać odpowiednio wcześniej, a przede wszystkim pieczarki zaraz po starciu szybko doprawić i natychmiast wstawić do piekarnika. Wtedy wychodzi taki szaro-brązowawy, ale nie czarny! :) patrycccja 2011-06-09 16:55:18.374 ![]() Tę przepyszną suróweczkę podaję na listkach zielonej sałaty. Zamiast oleju dodaję jogurt naturalny. Doskonała do II dania lub jako samodzielne danie na podwieczorek lub kolację Dana 2011-06-09 16:43:36.028 ![]() Rzeczywiście proste wykonanie, a jaki smak... Użyłam zwykle mleko i masło, dodatkowo dorzuciłam kilka malutkich truskawek. Palce lizać! Dana 2011-06-09 16:37:22.383 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lovela5 2011-06-09 16:24:55.485 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czasami dodaję wegańskie pesto :) lovela5 2011-06-09 16:24:20.863 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lovela5 2011-06-09 16:23:34.245 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Smaczne! Trochę je zmodyfikowałam, dałam więcej bananów, śliwki suszone i polałam miodem po wierzchu. Do tego najlepsza jest mąka pszenna razowa. I u mnie dużo krócej się piecze. Dziś robię je po raz drugi i chce dodać trochę jabłka. ~aka 2011-06-09 10:36:15.938 ![]() mi wyszedł w smaku dziwny, niby smaczny, ale to smak zupełnie nowy i nie do końca wiedziałam czy mi smakuje czy nie? ostało się na tym, że dobry jest, ale jeszcze ten kolor... mi to czarny wyszedł. nie daję jeszcze oceny, zrobię go jeszcze raz i wtedy coś postanowię :) MEDeah 2011-06-09 09:11:49.299 Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska) uwielbiam wszelkie wariacje na temat pomidorów:) ten pomysł super:) też pomijam wszelkie maggi i inne "cuda" z kosmosu:) tutaj też fajny przepis na pomidorowe gazpacho- sprawdziłam- superowe na upały:) kuchennneszalenstwa.blogspot.com/2011/06/moja-wariacja-na-temat-gazpacho.html ~foremsonka 2011-06-08 21:44:55.63 Kapusta duszona z jabłkiem, do obiadu (wegańska) zęby to się psują w ogóle od jedzenia, nie tylko od octu; najlepiej nie jeść ;) ~bardzo fajny przepis 2011-06-08 21:44:42.021 ![]() Myślę, że około 2-4 łyżki stołowe będą okej, chociaż na wszelki wypadek można zacząć od jednej i sprawdzić smak, żeby nie przesadzić. Dorota 2011-06-08 19:02:33.077 ![]() Dorota, ile kakao dajesz? Całe opakowanie? Łyżkę? Na początek dobrze byłoby znać proporcje chociaż "mniej więcej". Przepis jest ciekawy i prościutki (to lubię!) i mam wielką chęć pobawić się w doskonałą gospodynię domową.... Wiele lat temu na moje pytanie, ile mąki wziąć, żeby zrobić zasmażkę do zupy, moja teściowa powiedziała: "Na oko". A dla mnie to mogło znaczyć: na czubek łyżeczki lub nawet 1 kg:) Dana 2011-06-08 15:22:26.584 ![]() Ciasto wychodzi jak zwykle.... czyli znakomite! Rozkosz dla podniebienia i zmysłu powonienia... boskie smaki i zapachy ! I najważniejsze, że nie może nie udać się! Dana 2011-06-08 15:04:53.859 ![]() z tego co wiem, już się tej odmiany gorzkiej nie uprawia, nie trzeba zostawiać samego biduli ;) MEDeah 2011-06-08 09:46:31.768 ![]() Najłatwiej w sklepach z azjatycką żywnością :) Powinna też być w sklepach typu Bomi czy Piotr i Paweł i niektórych sklepach ze zdrową żywnością. Ja kupuję przy okazji zakupów na evergreen.pl patrycccja 2011-06-07 23:04:09.013 Kokosowy deser z tapioki (wegańska) A gdzie ja kupię tapiokę?:) ~Magda 2011-06-07 21:01:30.978 ![]() Robię coś podobnego szykując lody z mango puszkowanego: puszka.pl/przepis/5747-genialne_lody_z_puszkowanego_mango.html - wychodzi pycha, więc rób śmiało :) W wer. z mlekiem sojowym proponuję, tak jak w lodach, dodać po zmiksowaniu trochę soku z cytryny. Cud malina ;) patrycccja 2011-06-07 16:47:38.21 ![]() Strasznie prosto wbrew pozorom :D Wlałam do szklanki polewę truskawkową i czubkiem łyżeczki "narysowałam" zawijasy. W przestrzeń po odgarniętej tapioce wepchnęły się truskawki i to wszystko :) Robiąc to nawet się nie spodziewałam, że tak ładnie wyjdzie :D patrycccja 2011-06-07 16:43:34.805 Egipski koktajl z mango (wegańska) Czy do tego jogurtu nadaje się mango z puszki?? ~RAFPAL 2011-06-07 10:56:49.353 Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym (wegańska) Pycha! Wracam do nich któryś raz. Jedne robię z farszem z pieczarek, drugie robię z jabłkiem w środku i cynamonem na słodko:) ~Silverka 2011-06-07 10:56:18.662 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |