7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Aksamitna zupa koperkowaPyszna i prosta zupka. Szkoda tylko, że śmietanka sojowa droga. :(
Średnia ocena:
[4.0
z 7 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1/2 l rosołku warzywnego (może być z kostki)
2 pęczki koperku olej do smażenia kartonik (ok. 100 g) śmietany sojowej [albo zwykłej w wer. niewegańskiej] sól makaron nitki, ilość wedle upodobania :) Przygotowanie:Najpierw rozcieńczam rosołek we wrzątku, potem siekam koperek, 3/4 podsmażam na patelni i wrzucam do rosołku. Wlewam śmietankę, posypuję pozostałym koperkiem. Osobno gotuję makaron nakładam na talerze i zalewam zupą.
Nadesłał(a) vegAnka,
dnia: Oct 27, 2006
Źródło/autor przepisu: Przepis znalazłam w jakiejś "wszystkożernej" książce i przerobiłam :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Jako ze jestem wielka zwolenniczka koperku - zupka mi bardzo smakowala. Robilam ja z mrozonego i odrobiny suszonego koperku, dodalam tez pieprzu cytrynowego. Pycha!
ryfka Feb 23, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa koperkowa (lakto-wege)Zupa koperkowa z lanym ciastem razowym dla malucha (wegańska) Czekoladowa polewa deserowa, błyszcząca i aksamitna (wegańska) Zupa ogórkowa (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Zupa marchewkowa (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa z rydzów (lakto-wege) Zupa minestra (lakto-wege) zupa selerowa 1 (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mena77 Sep 2, 2015