7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:750 g szparagów - bedzie tak ze 2 pęczki
2 średnie pory cebula olej do smażenia ew. litr bulionu sól pieprz (preferuję biały, jest delikatniejszy) mielona gałka muszkatołowa ew. śmietana Przygotowanie:Pory i cebulę pokroić i zeszklić na oleju, najlepiej od razu w garnku do gotowania. Zalać ok. litrem wody/bulionu, dodać szparagi i gotować razem 10 min.
Przyprawić solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową (nie za dużo, bo zabija smak). Wyciągnąć parę główek szparagowych do dekoracji, resztę zmiksować na krem. Kiedy zupa jest na talerzu, na wierzch kładziemy główki szparagowe i serwujemy. Wg. oryginalnego przepisu jest jeszcze zabielanie śmietaną, ale to opcjonalnie. Pyszna jest i bez.
Nadesłał(a) ~wd,
dnia: May 1, 2010
Źródło/autor przepisu: Ulapal, http://wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Rozumiem, że białe szparagi trzeba przed wrzuceniem do garnka cieniutko obrać?
~dv Jun 10, 2011
Bardzo delikatne w smaku. Jedna miska i już czułem się pełny. Sądzę, że w kombinacji z brokułami byłoby też dobre!
Sandking May 25, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska) Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska) Zupa-krem szparagowa zabielana śmietaną (lakto-wege) Zupa pół-krem ziemniaczano-porowa ze śmietaną ze słonecznika (wegańska) zupa porowa z serem (lakto-wege) Zupa amarantusowo-porowa (wegańska) Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska) Zupa porowo-selerowa (wegańska) Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja Jun 10, 2011