
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() askagrzybek 2011-06-06 20:33:21.293 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() askagrzybek 2011-06-06 20:31:56.71 Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka! (wegańska) aha! no i bakalie/ platki rzeczywiscie jest dobrze najpierw podprazyc, ja tego nei zrobilam i teraz nalepiej smakuje mi ciasto przypieczone na brzegach. efedrina 2011-06-06 19:12:07.48 Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka! (wegańska) Wiedziona ciekawoscia zrobilam z platkami migdalow, slonecznikiem, dynia, sezamem, zurawina i kakao. Nastepnym razem zblenderuje wiekszosc suchych skladnikow zeby konsystencja bardziej przypominala brownie. ale jestem milo zaskoczona jak na takie ciasto bez ciasta ;) efedrina 2011-06-06 17:35:47.825 ![]() nie wiem co zrobiłam nie tak, pasztet mi się rozpadał, nie dało się go rozsmarować ani ukroić :( może wpłynął na to brak pietruszki ;] askagrzybek 2011-06-06 17:26:42.548 Makaron z truskawkami czyli sentymentalne wspomnienie dzieciństwa :) (wegańska) Czy to może się znudzić? Nieeeee :) ~z. 2011-06-06 14:18:32.467 Zapiekanka makaronowa z brokułami i serkiem topionym (lakto-wege) mi osobiście lepiej smakuje z serkiem topionym, ale wg uznania można dodać innego Annika 2011-06-06 11:03:46.865 Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska) Smak wspaniały, zrobiłam w wersji pikantnej z dodatkiem świeżego imbiru - delicje! Do tego zrobiłam jogurtowy dip miętowy dla złagodzenia ostrego smaku. ~Muza 2011-06-05 22:26:03.798 ![]() a nie lepsze to by bylo z żółtym serem ? agnmid 2011-06-05 21:16:51.487 ![]() super pomysł agnmid 2011-06-05 21:12:25.833 ![]() proste i genialne! :) kleementyna 2011-06-05 20:58:48.205 Makaron z truskawkami czyli sentymentalne wspomnienie dzieciństwa :) (wegańska) do gniecenia truskawek niezla jest tez praska do ziemniakow (puree). (bardziej mam jednak na mysli pałąk z krążkiem niz taka przerośniętą przeciskarke do czosnku ;) efedrina 2011-06-05 20:33:44.771 Ziemniaczana sałatka obiadowa (z fasolą, pomidorem, kiszeniasem i kawałkami kotletów sojowych) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-06-05 19:40:46.798 Zielona pasta z soczewicy z ogórkami konserwowymi i imbirem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-06-05 19:40:04.45 Szaszłyki papryka + pieczarki + cukinia, posypane sezamem (grill) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-06-05 19:39:09.059 Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowego (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-06-05 19:24:55.929 Brokuły z ciecierzycą (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-06-05 19:24:01.34 Potrawka marokańska - wielowarzywna z ciecierzycą i kotletami sojowymi (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-06-05 19:23:19.247 ![]() ha, właśnie upiekłam! wyszło całkiem niezłe - wrzuciłam może odrobinę mniej bananów niż w przepisie, zatem zgaduję, że moje jest "cięższe", ale jakoś mu to nie zaszkodziło, pięknie się zrumieniło i generalnie nie mam zastrzeżeń;) ach, dodałam trochę migdałów i zamiast samych płatków owsianych wrzuciłam mieszankę owsianych i razowych płatków, które najpierw zblenderowałam odrobinę. @olciaks - woda nie jest potrzebna, bo banany po zmiksowaniu robią się płynnym musem, który spokojnie pochłonie wszystkie sypkie składniki. co do blaszki to ciasto przecież nie wyrośnie, więc zakładam, że jakąkolwiek weźmiesz, do której ci się cała masa zmieści, taka będzie dobra. StakleneBombone 2011-06-05 17:40:31.738 ![]() orzechy warto namoczyć kilka godzin wcześniej - mleko łatwiej się robi, a noże w blenderze mniej tępią;) dodatkowo zamiast słodziku czy słodu warto spróbować zrobić je z np. z kilkoma daktylami albo z esencją wanilii. no i nie wiem jak wy, ale ja zawsze odcedzam mleko po zrobieniu - kaszka migdałowa/orzechowa jakoś nie idzie mi z kawą, za to przechowywana w lodówce jest świetnym dodatkiem do deserów, ciast etc. a mleko pozostaje płynne i gładkie;) StakleneBombone 2011-06-05 15:46:16.939 ![]() Ach, śliwek nie miksowałam... Dana 2011-06-05 14:23:48.085 ![]() Wymyśliłam sobie, zrobiłam, a córcia znalazła mi bardzo podobny przepis. Ograniczę się wobec tego do komentarza. Sos zrobiłam z pokrojonej przesmażonej cebuli, plastrów pieczarek,namoczonych wcześniej suszonych śliwek, przecieru pomidorowego, przypraw (sól, pieprz, sproszkowana papryka, jakieś suszone zioła)- smażone/duszone na oleju z pestek winogron. Wyszło znakomite, polecam! Dana 2011-06-05 14:22:54.393 ![]() Potwierdzam, życie bez tego musu staje się wręcz ... nie, nie mogę żyć bez niego!!! Smakuje znakomicie!!! Dana 2011-06-05 13:53:24.186 ![]() To lubię: mało pracy, znakomity smak! Dana 2011-06-05 13:41:37.876 ![]() Pektyna to "żelatyna" owocowa. To substancja żelująca naturalnie występująca w owocach. Wystarczyło wpisać w Google :) patrycccja 2011-06-05 12:50:59.354 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |