
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Czosnkowa pasta z awokado z limonką i bazylią (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polis 2011-11-16 14:26:23.894 Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska) Pyszna zupa! polecam!;) ~Ania 2011-11-16 14:24:21.199 ![]() Absolutnie genialne :D Właśnie wcinam, z cebulką usmażoną na oliwie z oliwek. Pychota! I wbrew pozorom szybko się robi, ja mieliłam ziemniaki blenderem. ego-in-Arcadia 2011-11-16 13:13:41.793 ![]() Gzoziu, najpierw należy zlepić pieroga tradycyjnie na szerokość ok.1 cm, następnie zaczynając od prawego rogu należy kciukiem zagiąć ciasto do środka przytrzymując pieroga palcem wskazującym i środkowym, potem kolejno zagiąć, zagiąć i tak do końca. (Można poćwiczyć na plastelinie, modelinie, ciastolinie itp.). Życzę przyjemnego sklejania :) Natka 2011-11-16 11:17:27.766 ![]() jak zrobić "warkoczyk" na krawędzi? gzozia 2011-11-16 10:42:29.842 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() albumina 2011-11-15 20:50:08.634 Kanapki z tofu / tofu-fetą i koncentratem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wideraka 2011-11-15 20:21:36.475 Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marta031 2011-11-15 18:06:53.291 Chlebek bananowy z czekoladą (razowy) (lakto-ovo-wege) bardzo bym chciała zrobić taki chlebek ale w jakiej formie? (okrągłej, podłużnej?) Izabel 2011-11-15 13:57:53.166 ![]() Ciasto bardzo dobre! Brakuje mi tylko w opisie ilości proszku do pieczenia - są opakowania 15 i 30g, ja dodałam 15 i wyrosło aż za bardzo, pochłonęło wszystkie owoce. askagrzybek 2011-11-15 13:37:35.006 ![]() Ryfko, wypróbuj a zobaczysz, że pierogi zaczniesz lepić częściej niż do tej pory. Ostatnio poczyniłam ze szpinakiem. Mój J nie uwierzył, że tak szybko i tak smakowicie.. :) Natka 2011-11-15 12:44:47.924 ![]() też próbowałam ze starterem i niestety nie wyszło :( szkoda że nie można nigdzie kupić samych kultur bakterii jogurtowych askagrzybek 2011-11-15 10:14:57.02 Zupa czosnkowa po portugalsku (ovo-wege) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olympia 2011-11-14 22:12:39.158 ![]() Do farszu dodaję zawsze majeranek. Tym razem z powodu jego braku dodałam gałkę muszkatołową i przyprawę do ziemniaków. Wyszły bardzo dobre :) Muszę jeszcze w przyszłości wypróbować twój sposób na ciasto, brzmi ciekawie, zwłaszcza że nie znoszę zagniatania.. ryfka 2011-11-14 15:07:54.611 Kasza gryczana + seler (wegańska) Bardzo dobre. Szczególnie po doprawieniu sosem sojowym ;) ~Ula 2011-11-14 14:22:24.288 Babeczki kokosowe (lakto-ovo-wege) Proponuję w ramach "innowacji" do babeczek dodać mniej cukru, za to trochę startej, gorzkiej czekolady. Właśnie zrobiłam taką porcję i są bardzo dobre. ~kal 2011-11-13 22:21:02.743 ![]() bardzo fajny przyda się do sałatek ! agnmid 2011-11-13 19:57:43.409 ![]() Innym słodem lub nawet cukrem - chodzi tylko o to, żeby wprowadzić nutę słodkiego smaku, więc naprawdę nie ma większego znaczenia czego użyjesz. Ze słodów najbardziej podobny do agawy jest chyba ryżowy - również bardzo neutralny smakowo. patrycccja 2011-11-13 15:58:55.257 ![]() Zrobiłam po raz kolejny. Nawet nie-wegetarianom smakował, a mama powiedziała że lepszy niż bochenek, który od wielu lat jest naszym ulubionym ciastem :) Vanja86 2011-11-13 15:36:28.623 ![]() W końcu zabrałam się za ten przepis. Dodałam go to schowka wieki temu i całkiem o nim zapomniałam. Przypomniał mi się dzięki resztkom dyni w lodówce, którą wykorzystałam do tych placuszków. Placuszki są boskie, słodko-korzenne, wilgotne i delikatne. Moje ciasto wyszło chyba bardziej rzadkie bo placuszki mi nie rosły tylko płaskie zostały. Następnym razem dam mniej płynów i powinno być lepiej. Albo może zrobię wersję na drożdżach? Kto wie. Polecam gorąco, także jeść na gorąco :) Vanja86 2011-11-13 15:34:37.41 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do komentarza poniżej - myślę, że jeśli odsączysz owoce z wody, to nie będzie problemu. majczi 2011-11-13 12:47:43.778 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() losbimbos 2011-11-13 12:46:05.898 ![]() Bardzo smaczne, zjadłam z pokrojonym na ćwiartki pomidorem i 2 jajkami ugotowanymi na twardo, pyszny lekki obiad! koralina 2011-11-13 12:45:39.938 ![]() dobra jest ta pasta i ekonomiczna, ja zazwyczaj robię z resztki fasoli lub ciecierzycy, którą gotowałam do obiadu. fasola powinna być naprawdę miękka, żeby pasta nie była sucha - nie potrzeba wtedy dodawać dużej ilości oleju. majczi 2011-11-13 12:36:25.546 ![]() Polecam budyń z mleka owsianego. Dla mnie rewelacja. puszczyk 2011-11-13 11:16:38.805 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |