7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Daal z czerwonej soczewicy (z dodatkiem przyprawy pięć smaków)Daal idealnie nadaje się na wegetariański lunch do pracy. Ciepły smakuje pysznie zarówno jako bardzo gęsta zupa jak i drugie danie jeśli dodamy do niego dodatkowo ryż lub ulubiony rodzaj płaskiego chleba.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób1/2 szklanki czerwonej soczewicy
2 czerwone papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki masła (lub ew. oleju) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy 1 szklanka wody 1 łyżeczka przyprawy pięć smaków pieprz sól + duża szczypta suszonej pietruszki do posypania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń) Kotleciki z jaglanki i czerwonej soczewicy z dodatkiem ogórka kiszonego (wegańska) Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska) Czerwona kapusta duszona z mnóstwem przypraw (wegańska) Pasztet z zielonej soczewicy i warzyw z egzotycznymi przyprawami (ovo-wege) Kotlety z czerwonej soczewicy i fety (bez ograniczeń) Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska) Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~joacha Nov 16, 2011