
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege) Hi.Jestem zawiedziona przepisem.Chleb zupelnie nie wyrosl.A szkoda.... ~ena 2011-11-13 09:25:39.99 ![]() bardzo fajny :) agnmid 2011-11-12 23:04:35.454 ![]() mam pytanie czym moge zastapic syrop z agawy ? agnmid 2011-11-12 23:04:02.048 ![]() A czy ciasto zgestnieje jak dodam do niego rozmrozone owoce? hebiichigo 2011-11-12 21:14:57.519 ![]() zapomniałam o cebuli!!!!!!!!! koniecznie cebulka do tego polciaaa 2011-11-12 21:02:38.978 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kruszonka 2011-11-12 14:56:44.35 ![]() świetna pasta i błyskawiczna w przygotowaniu. majczi 2011-11-12 12:46:47.427 Makaron ze szpinakiem i niebieskim serem (lakto-wege) A i jeszcze plus prażone płatki migdałów lub pestki dyni. Mozna również pokombinować z prażonym słonecznikiem lub orzeszkami pinioli. ~marta 2011-11-12 11:51:53.328 Makaron ze szpinakiem i niebieskim serem (lakto-wege) Bardzo dobrze smakuje także w wersji ze świeżym, młodym, posiekanym szpinakiem (dużo szpinaku, gdyż kurczy się podczas duszenia/smażenia). Do tego lubię także dodać pokrojone pieczarki. Pycha! ~marta 2011-11-12 11:49:22.622 ![]() Ciasto wychodzi chyba troszkę za gęste, za to gofry bardzo ładnie się pieką, są chrupiące z miękkim środkiem. Spodziewałam się mocniejszego smaku orzechów i kokosa, zamiast tego gofry smakują jak omlet :) Nie spodziewałam się, że zjem omlet w moim wegańskim życiu! Naprawdę bardzo smaczne i nie są bardziej pracochłonne od "zwykłych" gofrów. Polecam! losbimbos 2011-11-12 11:13:23.212 ![]() Nie no, jasne że się da, ale wtedy trzeba zachować ciąg robienia jogurtu :) A przynajmniej ja za takimi rzeczami jakoś szczególnie nie przepadam i chciałabym robić rzadko. Wiec taki starter mogący dość długo leżeć byłby tu idealny. patrycccja 2011-11-12 10:07:07.668 Niesamowity naturalny jogurt z mleka sojowego i okruszka tempehu (wegańska) a robienie jogurtu przy pomocy juz gotowego jogurtu? tzn wrzucam okruszek tempehu i nastepna porcje juz robie dodajac lyzke gotowego tempehowego jogurtu do mleka? pamietam ze sto lat temu jak jeszcze jadlam mleko to tak wlasnie robilam jogurt aleksandra 2011-11-12 09:46:56.721 Ciecierzyca smażona z papryką i aromatycznymi przyprawami (Czanna or simla mircz) (wegańska) Zapomniałam o kurkumie, oliwa się skończyła, więc był zwykły olej, nie mam indyjskiego kminku - był zwykły mielony - potem musiałam dosolić, ale wyszło fascynujące i pożywne :)))) Po prostu zrobiłam co mogłam z tego co miałam. Dziekuję za przepis, wejdzie do mojego menu! Diafora 2011-11-12 09:21:05.014 Zupka krem z kukurydzy ze śmietaną i garam masala (lakto-wege) Zapowiada sie smakowicie, napewno wyprobuje, chociaz z pewnoscia podmienie gotowa mieszanke garam masala ne te domowej roboty (np wg www.dotykindii.pl/garam_masala.html ) ~nainka 2011-11-11 23:17:35.866 Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (lakto-ovo-wege) Chciałabym zrezygnować z cukru w tym cieście i zastąpić go słodzikiem. Jak powinnam zmienić proporcje składników? almandyn 2011-11-11 21:29:49.987 Bigos jarski z mieszanej kapusty z soją, suszonymi śliwkami i grzybami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() krecik 2011-11-11 18:18:41.485 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2011-11-11 16:25:47.978 ![]() O wow, imbir! Imbir do tej zupy musi być znakomity! patrycccja 2011-11-11 16:16:25.295 Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karolajnaa 2011-11-11 16:15:41.293 Brukselka duszona w marchewce (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karolajnaa 2011-11-11 16:15:14.198 ![]() Pozostaje więc "kefir" z porzeczkami - puszka.pl/przepis/5754-_kefir_weganski_porzeczkowy.html :) patrycccja 2011-11-11 16:11:14.904 ![]() Dostawa Tempeh Startera do sklepu się opóźniała i nie mogłam go dostać. Na Facebooku napisał jednak Tempeh Service - on przeprowadził eksperyment. Niestety się nie udał :( Starter zawiera zarodniki Rhizopus oligosporus, które widocznie nie potrafią przeprowadzić fermentacji, a naturalny tempeh Sanfoodu, który używałam, widocznie zawiera jeszcze inne bakterie. Dlatego mi się jogurt udał znakomicie. Szkoda tylko że ten naturalny tempeh jest taki paskudny (sam w sobie przynajmniej), drogi i trudno dostępny. Mrożenie też nie wchodzi w rachubę, bo zabijemy wtedy bakterie. No szkoda. patrycccja 2011-11-11 16:08:32.363 ![]() Do tej pory szłam na łatwiznę :) i robiłam gołąbki w wersji szybkiej (puszka.pl/przepis/5199-golabki_bez_zawijania.html), ale ostatnio stwierdziłam, że powinnam być bardziej ambitna i po raz pierwszy sama zrobiłam je poprawnie. Pycha! ryfka 2011-11-11 15:04:45.726 ![]() bardzo smaczne :) agnmid 2011-11-11 12:48:45.216 ![]() Zrobiłam wersję z olejem i wyszła mi totalna tragedia. Z wierzchu za mokre,z dołu mocno zbite, w środku za suche. Tak więc chyba pozostanę przy margarynie/maśle. Vanja86 2011-11-11 12:42:18.245 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |